Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η μεγάλη γιορτή κοπής πίτας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, πριν από λίγες ημέρες, η οποία και ήταν αφιερωμένη στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος και Κορινθίων.
Παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, Φορέων και της Δημοτικής Αρχής ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων Κέντρων UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη & την Βόρεια Αμερική κ. Iωάννης Μαρωνίτης παρουσίασε τις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, την ιδιαίτερα σημαντική δράση του Ομίλου με στοιχεία για το 2013 καθώς και το νέο Περιοδικό του Ομίλου “Unescopio” τονίζοντας χαρακτηριστικά «Σας καλούμε όλους να επισκεφθείτε τα 4 άρτια και υψηλής ποιότητας σπίτια αλληλεγγύης ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι πρόκειται για τα πιο σύγχρονα και φιλόξενα σπίτια απόρων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Ακολούθως οι συμμετέχοντες απήλαυσαν ένα εξαιρετικό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με Παραδοσιακό Χορευτικό γλέντι από τwα Συγκροτήματα των «Δικταίων Καστρινών ΕΛ.ΠΑ.ΧΟ.» (Χοροδιδάσκαλος: Γιώργος Φραγκάκης, Μουσικη από τον κ. Γαμπιεράκη) που μετέφεραν όλους τους παρευρισκόμενους στην Κρήτη, της Ένωσης Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο Φάρος» (Χοροδιδάσκαλος: Σοφία Σαββίδου) που ταξίδεψαν το κοινό στον Πόντο καθώς και των Γεωργιανών “Tatari Emigrante” (Χοροδιδάσκαλος: Oto Leverashvili) που παρουσίασαν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έκλεισε με παραδοσιακό, λαϊκό αλλά και έθνικ χρώμα από την μοναδική φωνή της κας Μήδειας Χουρσουλίδου με την συνοδεία του Μουσικού κ. Περικλή Παλαμιώτη (Κιθάρα) και του κ. Tigran Sargsyan (Πνευστά).


Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι Υποστηρικτές των μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας τιμήθηκαν από τον κ. Ιωάννη Μαρωνίτη ο οποίος και υπογράμμισε «Οι μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας λειτουργούν χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά των Υποστηρικτών που στέκονται αρωγοί στις δράσεις άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας.». Οι Υποστηρικτές που τιμήθηκαν ήταν οι εξής: Κρίκος Ζωής, Οικογένεια Κολλάκη, Πολεμικό Ναυτικό, ΙΕΚ Δέλτα, Πολυχώροι Γεύσεων «Δεληολάνης», Alpina Catering, Ιατρική Διάγνωση, Ζαχαροπλαστείο «Κωνσταντινίδης», Ανοδικό Πλάνο Δόμησης, Καθαροδυναμική, Ξυλούρης, Ελαιών Loft, VIP Μεσίτες Ασφαλίσεων, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, Α’ Λαϊκή Αγορά, Κουρνάζης, Courier Center, Ταβέρνα «Ο Ιωνικός».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας: ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Ι. Τραγάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σ. Χρήστου, ο
Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ κ. Λ. Αθανασιάδης καθώς και της τοπικής Αυτοδιοίκησης: ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γ. Ιωακειμίδης καθώς και της Δημοτικής Αρχής κ. Τούντας, κ. Ζαχαρόπουλος, κ. Μπακιρτζής και κ. Λαγουμιτζής. Το παρόν στην μεγάλη γιορτή έδωσε, επίσης, ο μεγάλος μας Μουσικός κ. Νίκος Καρατάσος, ο Διευθυντής Αθλητισμού του Ομίλου κ. Αντώνης Γλύκας, ο Διευθυντής Υγειονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου κ. Νίκος Σιδηρόπουλος, η Υπεύθυνη - Συντονίστρια των Προγραμμάτων Αντιμετώπισης της Φτώχειας κα Αναστασία Αϊβατιάδου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνορουμανικής Φιλίας «Αρμονία» κα Μανουέλα Μαρινέσκου, η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Χορωδιών κα Νία Κομπορόζου, η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας κα Γεωργία Παράσχου καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

Την Εκδήλωση στήριξαν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...