Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ας γιορτάσουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο!

Ας γιορτάσουμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο!
Μία γιορτή για να αποχαιρετήσουμε το σκοτάδι και να προϋπαντήσουμε τον ήλιο!
Κάθε χρόνο στις 21 Δεκεμβρίου -περίπου- στο βόρειο ημισφαίριο, είναι η μικρότερη ημέρα του έτους, η οποία συνοδεύεται από τη μεγαλύτερη νύχτα. Από εκεί κι ύστερα οι μέρες λίγο-λίγο μεγαλώνουν. Τη γιορτή αυτή για το φως, γιορτή που γιορτάζεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε όλο την κόσμο, εδώ και 2 χρόνια τη γιορτάζουμε και στο Καφενείο.
Το ηλιοστάσιο φέτος είναι στις 22 Δεκεμβρίου και για λόγους πρακτικούς τη γιορτάζουμε στις 19. (Η καθεμία και ο καθένας όμως μπορεί να κάνει τη δική του προσωπική γιορτή στις 22 του μήνα.)
Περισσότερες πληροφορίες για το εκπληκτικό αυτό αστρονομικό συμβάν μπορείτε να βρείτε εδώ.
H γιορτή θα περιλαμβάνει ψητά κάστανα, μήλα και κολοκύθες, ζεστό μυρωδάτο γλυκό κρασί, κατασκευή χειροτεχνιών για το σπίτι σας, ταΐστρες για πουλιά, ιστορίες του βορρά, ποιήματα του ήλιου, παραμύθια και μουσική για τη μαγική αυτή στιγμή του χρόνου.
Από την κουζίνα του Καφενείου όλη την ημέρα θα αναδύονται μυρωδιές και πιάτα με τον ήλιο να λαμπυρίζει από μέσα τους, μυρωδιές που θα σπάσπυν μύτες και θα ζαλίζουν ακόμα και τους πιο ακλόνητους!
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Ειρήνη Πρέκα       www.debop.gr

Το Καφενείο Στην Ακαδημία Πλάτωνος, Μοναστηρίου 140 Αθήνα
19.12.2015
Σα: 11:00-23:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...