Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΖΙΖΕΛ: Ζαχάροβα – Πολούνιν & Moscow Classical Ballet

ΖΙΖΕΛ: Ζαχάροβα – Πολούνιν & Moscow Classical Ballet
Κορυφαία σήμερα χορεύτρια στον κόσμο, με τον τίτλο «Καλλιτέχνις του Λαού της Ρωσίας» - ύψιστη τιμή στην πατρίδα της - η Σβετλάνα Ζαχάροβα, αποτελεί «το μήλον της έριδος» για τα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου, αφού η Σκάλα του Μιλάνου, η Όπερα του Παρισιού, το New York City Ballet, το Tokyo Ballet, η Όπερα της Ρώμης ανταγωνίζονται σκληρά για το ποιο θα την καλέσει πρώτο. Τα φετινά Χριστούγεννα όμως, η μεγάλη ντίβα του χορού, η «assoluta Zakharova», επέλεξε την Αθήνα για να λαμπρύνει με την υψηλή τέχνη της αυτές τις γιορτινές μέρες.
Η απόλυτη, λοιπόν, μπαλαρίνα - τίτλος με τον οποίο την ανακήρυξαν τα Μπολσόι- θα ερμηνεύεσει το ρόλο της Ζιζέλ που έχει σφραγίσει τη μεγαλειώδη καριέρα της, σε τρεις μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Δίπλα της, ως Πρίγκιπας Άλμπρεχτ, ένας άλλος σπουδαίος χορευτής των ημερών μας, ο Σεργκέι Πολούνιν - ο νεότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Govent Garden, επί χρόνια επίτιμος προσκεκλημένος σολίστ των Μπολσόι και πρώτος χορευτής των Στανισλάφσκι.
Ο έρωτάς της Ζιζέλ, η απόγνωση, ο θάνατος και η άνευ ορίων αγάπη της διέγραψαν μια ανεξίτηλη τροχιά στο χώρο του κλασικού μπαλέτου που ενθουσιάζει, συγκινεί και συναρπάζει με την έντονη αλλαγή συναισθημάτων. Κι εμείς αναμένουμε τις26, 27 και 28 Δεκέμβριου για να την απολαύσουμε στο δίπρακτο αυτό μπαλέτο, σε μουσική Αντόλφ Αντάμ και συμπαραγωγή Μεγάρου Αθηνών και ΛΑΒΡΥΣ.

Εύη Μπανταβάνου                  www.debop.gr

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη Αθήνα
26.12.2015 - 28.12.2015
Σα, Κυ, Δε: 20:00
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: €95/ ΖΩΝΗ Α: €75/ ΖΩΝΗ Β: €55/ ΖΩΝΗ Γ: €35 *ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΝΕΟΙ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΜΕΑ,ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ, 65+: €25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...