Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η Αθήνα μέσα από επτά ταινίες μικρού μήκους!

Η Αθήνα μέσα από επτά ταινίες μικρού μήκους!
To Athens Film Lab, το παράλληλο τμήμα κινηματογραφικής δημιουργίας που εγκαινίασε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ολοκληρώνεται με την ειδική προβολή των επτά ταινιών μικρού μήκους με θέμα την Αθήνα.
 
Οι επτά αυτές ταινίες προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες παραγωγής, οι οποίες συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων γύρω από την παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν επίσης ένα σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκοους θεατές (SDH), καθώς και την Ακουστική Περιγραφή (Audio Description) για ανθρώπους με προβλήματα όρασης, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τα κατάλληλα εφόδια για την Προσβασιμότητα στον κινηματογράφο.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα project τους και σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας, σε ειδικά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας (23/09 - 4/10). Οι επτά ομάδες που διακρίθηκαν, κέρδισαν επάξια και τη χρηματοδότηση του προγράμματος, αξίας 7.000 ευρώ η καθεμία, για την ολοκλήρωση των ταινιών τους.

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:
- Ακρυλικό του Νίκου Πάστρα, παραγωγός Φαίδρα Βόκαλη
- Αll the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Kosemund Σανίδη, παραγωγός Δέσποινα Σιφνιάδου
- -1 της Νατάσσας Ξύδη, παραγωγοί Φένια Κοσοβίτσα, Μάνος Παπαδάκης
- Cruiser του Αριστοτέλη Μαραγκού, παραγωγός Βασίλης Χρυσανθόπουλος
- Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή, παραγωγός Κωνσταντίνος Βασίλαρος
- HIWA της Ζακλίν Λέντζου, παραγωγός Βίκυ Μίχα
- O Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά, παραγωγός Μάρια Ρεπούση
 
Όλες οι ταινίες θα έχουν Ελληνικούς Υπότιτλους για Κωφούς και Βαρήκοους (Greek SDH: Subtitles for the Deaf and Hard-of-Hearing), σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία.

Τζένη Χριστοδούλου   www.debop.gr

Δαναός 1, Λεωφόρος Κηφισίας 109, Πανόρμου
21.12.2015
Δε: 19:15
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...