Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Δυο μέρες σινεμά με τον βραβευμένο Ilker Çatak

Δυο μέρες σινεμά με τον βραβευμένο Ilker Çatak
Ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός σκηνοθέτης Ilker Çatak γεννήθηκε το 1984 στο Βερολίνο, τελείωσε τη μέση εκπαίδευση στην Κωνσταντινούπολη, σπούδασε κινηματογράφο στο Βερολίνο και το Αμβούργο και θεωρεί τον εαυτό του τυχερό που έχει δυο πολιτισμικές ταυτότητες.
Η κινηματογραφική του δημιουργία τιμήθηκε εξ αρχής με πολλάΒΡΑΒΕΊΑ σε διεθνείς διοργανώσεις. Πέρυσι ήταν ένας από τους υποψήφιους για τα Φοιτητικά Όσκαρ, φέτος το Σεπτέμβριο κέρδισε το Χρυσό με τη μικρού μήκους ταινία του Sadakat.
Στις 10 και 12 Δεκεμβρίου έρχεται στην Αθήνα, καλεσμένος του Goethe-Institut Athen και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για να παρουσιάσει το βραβευμένο Sadakatκαι να συμμετάσχει μ’ ένα σεμινάριο στη φετινή εκπαιδευτική διοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Film Factory.
Στις 10/12 (20:00) παρουσιάζει στο Goethe-Institut Athenτο βραβευμένο Sadakat καθώς και μια από τις αγαπημένες του γερμανικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, το «Love Steaks».
Στις 12/12 (18:30) στο σεμινάριο του Film Factory «Κινηματογραφικές σπουδές, διπλή ταυτότητα, οι ΄θεοί του σινεμά΄ – Ο δρόμος προς το Χρυσό Φοιτητικό Όσκαρ» ο Ilker Çatak συναντιέται με Έλληνες φοιτητές, δημιουργούς και φίλους του κινηματογράφου, παρουσιάζει το Sadakat και μιλάει για την παραγωγή της ταινίας του ως διπλωματικής εργασίας για το master σκηνοθεσίας (εδώ έπαιξαν οι «θεοί» σημαντικό ρόλο) και τις εμπειρίες του με τη διεθνή διάκρισή της.

Ντορέτα Λινάκη           www.debop.gr

(10/12) Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα / (12/12) Film Factory, Πειραιώς 256, Ταύρος
10.12.2015 - 12.12.2015
Πε: 20:00 / Σα: 18:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...