Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Περί Φύσεως από τη Bijoux de Kant

Περί Φύσεως από τη Bijoux de Kant
Η θάλασσα του Αυγούστου και ο παραθερισμός την παραμονή του Σωτήρος είναι αρκετά για να γίνουν αφετηρίες ιστοριών καθημερινών και μη. Οι Bijoux de kant με το κείμενο του Μιχάλη Βιρβιδάκη μας μεταφέρουν για 90 λεπτά από τη σκηνή του bios σε μια παραλία και ταυτόχρονα στις ζωές 3 ανθρώπων, ενός ζευγαριού και ενός αγνώστου. Από εκεί ξετυλίγεται ένα κουβάρι ιστοριών τριών ατόμων που φοβούνται, αγαπούν, μισούν, μπαίνουν στη θέση του άλλου και αναζητούν πάντα κάποιον να τις μοιραστούν.
Βαθιά νοήματα εναλλάσσονται με καθημερινές συζητήσεις, έρχονται στην επιφάνεια και αναλύονται στο ενδιάμεσο μιας βουτιάς και της αναμονής για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι. Εξαιρετικά σκηνικά με δόσεις αθωότητας συνδέονται με το ταλέντο των τριών στη σκηνή και αναδεικνύουν ένα ποιητικό κείμενο με αναζητήσεις που θα ταυτιστείς ή θα σε κάνουν να συμπαθήσεις τους πρωταγωνιστές ενός έργου που σίγουρα ξεχωρίζει ανάμεσα στα πάνω από 1.000 φετινά θεατρικά έργα της πόλης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Μιχάλης Βιρβιδάκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Σκηνογραφία: Περικλής Πραβήτας
Eνδυματολογία: Δήμητρα Λιάκουρα
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Βοηθός Φωτιστή: Μαριάντζελα Σεφεριάν
Βοηθός Σκηνογράφου: Ματθαίος Δαμίγος
Φωτογραφίες: Βασίλης Βρεττός
Video: Γιώργος Αποστολόπουλος
Artwork: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Παίζουν: Θάνος Σαμαράς, Κώστας Κουτσολέλος, Νάνσυ Μπούκλη 
BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα
14.04.2016 - 24.04.2016
Πε-Κυ: 20:30
€12, €8 (ΜΕΙΩΜΕΝΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...