Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

WU TSANG & BOYCHILD (FEAT. PATRICK BELAGA) | Moved by The Motion

WU TSANG & BOYCHILD (FEAT. PATRICK BELAGA) | Moved by The Motion
Το Outview Film Festival παρουσιάζει την performance «Moved by The Motion» των Wu Tsang και Boychild με τη συμμετοχή του πειραματικού τσελίστα Patrick Belaga στη γκαλερί The Breeder το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 9.30μμ.
Η performance «Moved by The Motion» εξερευνά τους διαφορετικούς τρόπους αφήγησης μέσα από μια αυτοσχεδιαστική δομή της φωνής, της κίνησης και της παρτιτούρας. Ξεκίνησε ως μια ποιητική ερμηνεία της κόσμου της επιστημονικής φαντασίας της ταινίας της Tsang «A day in the life of bliss» και από τότε έχει αποκτήσει μια δική της, αυτόνομη φόρμα. H Tsang είναι η φωνή, που χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να χειριστεί τη σκηνή, όπως ένας μαριονετίστας, ενώ η boychild είναι η μαριονέτα – χορεύτρια που κρέμεται από τα σχοινιά της φωνής.
Έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο (MCA),στο Μουσείο Σύχρονης Τέχνης του Λος άντζελες (MOCA), στο Μουσείο Migros της Ζυρίχης , στη Kunsthalle Dusseldorf στο Ντύσελντορφ, στο Ινστιτούτο Σύχρονης Τέχνης του Λονδίνου (ICA) και σε πολλά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους ανά τον κόσμο.
Η Wu Tsang είναι Αμερικανίδα multi-media artist, βραβευμένη σκηνοθέτρια και ακτιβίστρια, με έδρα το Λος Άντζελες. Μαθήτρια της Yvonne Rainer, καταπιάνεται με θέματα όπως η ρευστότητα φύλων και ταυτοτήτων, οι κοινωνικές συναθροίσεις ως εργαλείο εξέγερσης, το πώς σχηματίζονται και ανθίζουν οι υπο-κουλτούρες κ.α., χρησιμοποιώντας υβριδικές μορφές βίντεο, performance, φωτογραφίας, installation.
Η Boychild είναι Αμερικανίδα performer που χρησιμοποιεί το σώμα της, το make-up και το φωτισμό ως τα βασικά της επικοινωνιακά εργαλεία. Ξεκίνησε την καριέρα της κάνοντας performances στα πιο σκοτεινά μπαράκια του Σαν Φρανσίσκο. Πλέον εμφανίζεται σε φεστιβάλ και πολλά clubs, και συνεργάζεται με τον Wu Tsang στην τελευταία του ταινία. Παρότι δεν θεωρεί το ζήτημα του φύλου ως το κεντρικότερο στην τέχνη της, στις παραστάσεις της προκαλεί τα όριά του, καθώς και μια μόνιμη απορία στο κοινό της για το δικό της φύλο -η ίδια αυτοπροσδιορίζεται ως genderfluid.
Ο Patrick Belaga ειναι πειραματικός τσελίστας με κλασσική παιδεία. Πρόσφατες εμφανίσεις του περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Donau 2015 (Krems, Αυστρία), το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Λος Άντζελες), Μουσείο Migros (Ζυρίχη), και την Kunsthalle Düsseldorf. Μεταξύ των πρόσφατων ηχογραφήσεών του είναι και το soundtrack για την πρόσφατη ταινία του Gus Van Sant «I am Michael».
Μετά την Performance Wu Tsang και Boychild θα ακολουθήσει συζήτηση με τους Charles Atlas, Wu Tsang, Boychild για τις σύγχρονες τάσεις χορού – κίνησης – βίντεο – gender.

Σταυρούλα Πανοπούλου           www.debop.gr

The Breeder, Ιάσωνος 45, Αθήνα
23.04.2016
Σα: 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...