Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Γυναίκες της Αφρικής στην Αγορά της Κυψέλης

Γυναίκες της Αφρικής στην Αγορά της Κυψέλης
Μία δράση για να αναδειχτεί η σημασία της Αγοράς της Κυψελης ως αστικό συμβάν-κοινό αγαθό για τους μετανάστες-μετανάστριες της περιοχής, και ιδιαίτερα για την αφρικανική κοινότητα.
Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό που θα περιλαμβάνει την άλλοτε καθημερινότητα της αφρικανικής κοινότητας και τις ποικίλες δράσεις που έχουν γίνει στον χώρο της Αγορας της Κυψελης κατά τη διάρκεια της κατάληψης, καθώς και άλλες δράσεις που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή, όπως στην πλατεία Αμερικής και πλατεία Κυψέλης, από την Οργανωση Ενωμένων Γυναικών της Αφρικής. 
Στις 6μμ θα ξεκινήσει εισήγηση απο τη Lauretta Macauley και από άλλες αφρικανές γυναίκες, για τις αφρικανικές κουλτούρες και τις επιδράσεις τους, καθώς και την συνδεσή της κουλτούρας αυτής με την ζωή της Αθήνας.
Θα ακολουθήσει συμβολική δραση με αφρικανικά υφάσματα στον χώρο. Πως μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον ψυχρό ανακαινισμένο χώρο της Αγοράς με τα αφρικανικά υφασματα; Πως μπορούμε μαζί με τις αφρικανές γυναίκες να μεταμορφώσουμε την Αγορά, την γειτονιά, την πόλη; 

Στοχος της δράσης είναι να μάθουμε για τους ποικίλους αφρικανικούς πολιτισμούς της πόλης μας, καθως επίσης να υπογραμμιστεί η σχέση της γειτονιάς της Κυψελης με την αφρικανική κοινότητα και την Αγορά της.
Θα κεραστούν λυχουδιές της Αφρικής.
Την Κυριακή 4-6μμ στην Αγορά Κυψέλης θα ανεβεί η συμμετοχική θεατρική παράσταση "Πόσο πάει;" με θέμα το trafficking, από την Οργάνωση Ενωμενων Γυναικών της Αφρικής και την Ακτιβιστική Ομάδα Θέατρο του Καταπιεσμένου.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Ζακίνθου και Φωκίωνος Νέγρη, Κυψέλη
18.11.2016 - 20.11.2016
Πα: 16:00 - 21:00, Κυ: 16:00 - 18:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σταυρούλα Πανοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...