Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντερ για τον Αρά Γκιουλέρ

Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντερ για τον Αρά Γκιουλέρ
Η Φωτογραφική Ομάδα ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26 σας προσκαλεί στο Cinemarian το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ για τον Αρά Γκιουλέρ ''Το μάτι της Πόλης''. Η ταινία είναι διάρκειας 60 λεπτών και επικεντρώνεται στην πορεία και το φωτογραφικό έργο του Αρά Γκιουλέρ αλλά και τη γενικότερη στάση ζωής του. Η προβολή γίνεται με τη συμβολή του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την φιλοξενία του Cinemarian. Θα προλογίσει ο Στράτος Σκοτεινιάδης (μέλος της φωτ. ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26).
Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Φατίχ Καϊμάκ σημείωσε «Φέραμε στο προσκήνιο την εύθυμη, την πεισματάρικη, την εκκεντρική και την επίμονη-εργατική πλευρά της προσωπικότητάς του», ενώ η παραγωγός της ταινίας, Ουμράν Ζαφτέρ, τον χαρακτήρισε ως «ιστορικό της νεότερης εποχής, αρχαιολόγο της καθημερινής ζωής, των ανθρώπων, των γεγονότων και των στιγμών που χάνονται».
Το ντοκιμαντέρ «Αρά Γκιουλέρ: Το μάτι της Κωνσταντινούπολης» («The Eye of Istanbul») έχει συμμετάσχει και έχει αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Ουάσιγκτον (DC Independent Film Festival), το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Λος Άντζελες (South East European Film Festival Los Angeles), καθώς και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Thessaloniki DOC Festival)

Οι υπότιτλοι είναι στα αγγλικά.
Cinemarian, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42, Κουκάκι
12.11.2016
Σα: 19:00, 20:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ξένια Βασιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...