Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Τραβιάτα

Τραβιάτα
Πασίγνωστες άριες και ντουέτα ντύνουν μία από τις πιο αγαπητές ιστορίες μεγάλου έρωτα, ματαιωμένου από τις κοινωνικές συμβάσεις. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν από το θάνατο της κοπέλας. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας.
Η Τραβιάτα του Βέρντι στην ιστορική παραγωγή του Νίκου Σ.Πετρόπουλου, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2001 στο θέατρο Ολύμπια, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Α. Τριάντη), σε μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου Αρχιμουσικού της ΕΛΣ Λουκά Καρυτινού.
Στον ρόλο του τίτλου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τέσσερις διακεκριμένες υψιφώνους, από τις οποίες στην πρώτη διανομή η διακεκριμένη Ελληνίδα σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου.
Το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
19.11.2016 - 30.11.2016
Δε-Κυ: 20:00 (αναλυτικά στο πρόγραμμα)
€20-70, €12 (ΜΕΙΩΜΕΝΟ)

Δημήτριος Κιουσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...