Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Θέατρο "Έαρ Βικτώρια", στην Πλατεία Βικτωρίας

Στιγμιότυπα απο τη συνέντευξη τύπου στο Polis Art Cafe για το κίνημα "Έαρ Βικτώρια"
Ένα ενδιαφέρον κίνημα ελληνικού έργου υπό τον τίτλο «Έαρ» Βικτώρια , ξεκινά στο πλήρως ανακαινισμένο θέατρο "Έαρ Βικτώρια", στην Πλατεία Βικτωρίας ( Μαγνησίας και 3ης Σεπτεμβρίου) στο οποίο συμμετέχουμε με το αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη " ΦΟΝΙΣΣΑ" σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη.
Αναφορικά με τις παραστάσεις, στην Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενηθεί «Το αμάρτημα της μητρός μου» Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Ηλία Λογοθέτη, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή, Ιωάννα Δαρμή και Σάββας Σουρμελίδη. (Έναρξη παραστάσεων στις 28 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.00).
Την παράσταση θα διαδεχτεί «Το γαμήλιο εμβατήριο» του Άγγελου Τερζάκη
Στην Κεντρική σκηνή Η "ΦΟΝΙΣΣΑ" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη, με τους Γιάννη Νικολαϊδη, Φωτεινή Φιλοσόφου, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Βούλα Κώστα και Θοδωρή Προκοπίου.
Το πιο αντιπροσωπευτικό ίσως έργο του Παπαδιαμάντη, χαρακτηρισμένο από τον ίδιο ως «κοινωνικό μυθιστόρημα» επιστρέφει στην Αθήνα, κατόπιν μιας μεγάλης περιοδείας σε όλη την Ελλάδα, στο «Έαρ» Βικτώρια. (Έναρξη παραστάσεων στις 8 Φεβρουαρίου, και κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00).
Ακολουθούν οι «Ζωντανές ζωγραφιές του Λευκάδιου Χέρν» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη, ο «Λόγος Αγγέλου» σε σκηνοθεσία του ίδιου, σε μια παράσταση για τη ζωή και το έργο του ποιητή Άγγελου Σικελιανού, αλλά και το «Σας αρέσει ο Μπράμς» της Μάρως Δούκα, σε σκηνοθεσία Κυριάκου Κατζουράκη, με την Κάτια Γέρου.
Διεύθυνση Θεάτρου: Γιώργος Χριστοδούλου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Γιάννης Φαλκώνης, Υπεύθυνη Θεάτρου: Ράνια Μαργαρώνη, Εισηγητής Δραματολογίου: Ηλίας Λογοθέτης, Αρχιτεκτονική Επιμέλεια – Μελέτη, Ηθοποιός: Γεωργία Ζώη, Εικαστική Επιμέλεια, Ηθοποιός: Μαρία Ζάχαρη, Επιμέλεια - Σχεδιασμός Φωτισμού Θεάτρου: Σπύρος Καρδάρης, Σχεδιασμός Φωτισμών Παραστάσεων: Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Ηλεκτρολόγοι – Συνεργάτες: Κώστας Χλίδας, Σάββας Σουρμελίδης
Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου AIXMH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...