Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Jodorowsky: 2 αριστουργήματα back2back

Ατελείωτα ρίγη συγκίνησης από τον σκηνοθέτη Αλεχανδρίτο Χοδορόφσκι με 2 ταινίες του back to back.
Ξαναδείτε το αυτοβιογραφικό «Ο Χορός της Πραγματικότητας» μαζί με το αριστουργηματικό «Ποίηση Χωρίς Τέλος» με ένα, ενιαίο εισιτήριο.
Ο Χορός της Πραγματικότητας
O θρυλικός δημιουργός cult αριστουργημάτων όπως το «Santa Sangre» ή το «El Topo» κάνει την πρώτη του ταινία μετά το «Rainbow Thief» του 1990, και τη βαφτίζει αυτοβιογραφική -- παρότι είναι γεννημένη μέσα από την πιο δημιουργική, φελινική φαντασία του. Οποιος έχει, έστω μια φορά, βυθιστεί στο μαγικό, ονειρικό σύμπαν του σπουδαίου Χιλιανού μαέστρου, θα ενθουσιαστεί μ' αυτήν την ευκαιρία να ξανακάνει το παραμυθένιο ταξίδι. Οι υπόλοιποι, απλώς θα γνωρίσουν μια ιδιοφυία.

Ποίηση Χωρίς Τέλος
Βρισκόμαστε στο Σαντιάγο της Χιλής. Τη δεκαετία του ’40 και του ’50 ο «Αλεχαντρίτο» Χοδορόφσκι αποφασίζει να γίνει ποιητής, ενάντια στη θέληση της οικογένειάς του. Μπαίνοντας στους κύκλους της καλλιτεχνικής αβάν γκαρντ της εποχής, ο εικοσάχρονος Αλεχάντρο θα γνωρίσει τον Ενρίκε Λιν, τη Στέλλα Ντίαζ, τον Νικάνορ Πάρρα και άλλους πολλά υποσχόμενους αλλά άγνωστους ακόμα νεαρούς συγγραφείς, που στη συνέχεια θα γίνουν οι Μεγάλοι της μοντέρνας λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας. Βυθισμένοι σ’ έναν κόσμο ποιητικού πειραματισμού θα ζήσουν όλοι μαζί, όπως λίγοι αποτόλμησαν στο παρελθόν: αισθησιακά, αυθεντικά, με τρέλα και πλήρη ελευθερία.
 Άστορ, Σταδίου 28, Στοά Κοραή, Αθήνα
26.01.2017 - 01.02.2017
Πε-Τε: 17:30
€7 (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΡΟΒΟΛΕΣ)

Σταυρούλα Πανοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...