Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Nicola Conte jazz combo στο Τριανόν

Ο Nicola Conte, διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός της nu-jazz, Dj, παραγωγός, remixer, μουσικός και συνθέτης, έρχεται στο Τριανόν να μας θυμίσει τους λόγους για τους οποίους το όνομά του θεωρείται συνώνυμο της ποιοτικής, στυλάτης, πρωτοποριακής μουσικής.
Το καλλιτεχνικό μέγεθος αυτής της πολύπλευρης προσωπικότητας εκφράστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη δημιουργία του πολιτιστικού κινήματος  Fez, «χωνευτήρι» πολλών δημιουργικών μουσικών, φίλων, με τις ίδιες πνευματικές, μουσικές και πολιτικές ανησυχίες. Ανατρεπτικοί, ονειροπόλοι, λάτρεις της τζαζ του ’50 και του ’60, γνώστες της Nouvelle Vague, συλλέκτες βινυλίων,  παθιασμένοι με  την μπιτ γενιά και με διανοούμενους όπως ο Ζαν Πωλ Σαρτρ και ο Μπορίς Βιάν.
Η μουσική του Nicola Conte είναι αποτέλεσμα τριών διαφορετικών ειδών που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό, της τζαζ, της κινηματογραφικής μουσικής και της bossa nova, με ισχυρούς δεσμούς με αφρικανικές ρίζες.
Οι χαρισματικοί μουσικοί που θα τον πλαισιώσουν αποτελούν ένα σύνολο που ερμηνεύει με μαγικό τρόπο τις συνθέσεις και τις επιλογές του  avant-gardist μουσικού.
Τριανόν, Κονδρικτώνος 21, Αθήνα
05.01.2017 - 06.01.2017
Πε, Πα: 21:30

Ντορέτα Λινάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...