Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

«Πρωϊνή Περίπολος» στην Χαμένη Λεωφόρο του Ελληνικού Σινεμά

Η Χαμένη Λεωφόρος του Ελληνικού Σινεμά είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Σκηνοθετών- Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου (ΕΣΠΕΚ). Μια Δευτέρα και μια Παρασκευή κάθε μήνα «Παράξενα, Παραγνωρισμένα, Παραμελημένα, Παραπονεμένα Ελληνικά Φιλμ» των δεκαετιών 1960- 1980, επιλεγμένα από τους σκηνοθέτες Αλέξη Αλεξίου, Γιάννη Βεσλεμέ και Ελίνα Ψύκου και την ιστορικό κινηματογράφου Αφροδίτη Νικολαΐδου, θα προβάλλονται στον Κινηματογράφο Άστορ σε κόπιες 35mm.
Στην πρώτη μεταμεσονύχτια συνάντηση της Χαμένης Λεωφόρου του Ελληνικού Σινεμά ο Στέργιος Πάσχος μας ξανασυστήνει την «Πρωινή περίπολο» του Νίκου Νικολαϊδη.
Σύνοψη:
Σε μια έρημη και κατεστραμμένη πόλη, μια γυναίκα βαδίζει ολομόναχη. Προσπαθεί να διασχίσει την απαγορευμένη ζώνη και να φτάσει στη θάλασσα. Παντού παραμονεύουν παγίδες και η Πρωινή Περίπολος την παρακολουθεί. Ένας άντρας, από τους λίγους επιζώντες, που τώρα φρουρεί την πόλη, θα την βοηθήσει να φτάσει εκεί απ’ όπου κανείς δεν γύρισε για να πει αν στ’ αλήθεια υπάρχει: στη θάλασσα.
Πρωϊνή Περίπολος του Νίκου Νικολαΐδη | 1987 | Παραγωγή: Νίκος Νικολαΐδης, ΕΚΚ | Σενάριο: Νίκος Νικολαΐδης | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ντίνος Κατσουρίδης | Παίζουν οι: Michele Valley, Τάκης Σπυριδάκης κ.α.
Βραβεία|Διακρίσεις: Βραβεία Σκηνοθεσίας, Σκηνογραφίας και Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1987.
Με την υποστήριξη: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου | Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28 (Στοά Κοραή), Αθήνα
23.12.2016
Πα: 00:30
€5

Μαρίνα Νοταρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...