Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

If Not for You: Αφιέρωμα στον Bob Dylan

If Not for You: Αφιέρωμα στον Bob Dylan
Στον Bob Dylan απονεμήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2016, το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για "τη δημιουργία νέων μορφών ποιητικής έκφρασης μέσα στη μεγάλη παράδοση του αμερικανικού τραγουδιού". Για πολλούς η ανακοίνωση της βράβευσης από την Σουηδική Ακαδημία αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη. Συνυφασμένος με τη δεκαετία του '60 και συνυπάρχοντας με τους μεγάλους ποιητές και συγγραφείς της γενιάς των Μπητ, Ginsberg και Kerouac μεταξύ άλλων, ο Bob Dylan έγραφε για τα κοινωνικά προβλήματα και την κοινωνική αναταραχή και τα τραγούδια του αποτέλεσαν σύμβολο μιας γενιάς που προσπαθούσε να κάνει τον κόσμο να αλλάξει. Η βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας έρχεται ως επιβεβαίωση της επίδρασής του στα γράμματα και τη μουσική.
Με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, βραδιά αφιερωμένη στον Αμερικανό μουσικό θρύλο. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Hellenic American College / Hellenic American University και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας και συμμετέχουν καθηγητές και φοιτητές των προγραμμάτων Μουσικής (ΒΜ), Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας (BAELL) και Μετάφρασης (ΜΑΤ) του Hellenic American College και σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.
Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνήσετε στο events@haec.gr.
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα
15.12.2016
Πε: 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ειρήνη Πρέκα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...