Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Flix It στη Στέγη #1: The Great Eastern

Flix It στη Στέγη #1: The Great Eastern των Λάκη και Άρη Ιωνά/The Callas 

The Great Eastern (live performance / The Callas & Lee Ranaldo)

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου | 20.30 | Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | Κεντρική Σκηνή

Το Flix εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Από αυτόν τον Δεκέμβρη και κάθε μήνα μέχρι και το Μάιο του 2017, οι λάτρεις του κινηματογράφου κλείνουν ραντεβού στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για μια σειρά προβολών που κρύβουν εκπλήξεις, συστήνουν δημιουργούς και κάνουν το γύρο του κόσμου, προτείνοντας τις εικόνες που θέλουμε να βλέπουμε στη μεγάλη οθόνη. 

Ανάμεσά τους, επιλογές από τον παγκόσμιο κινηματογραφικό χάρτη, ελληνικές ταινίες που αγαπάμε σε πρώτη προβολή, αφιερώματα σε ανεξερεύνητες περιοχές του σύγχρονου κινηματογράφου, η μικρή οθόνη που προκαλεί πλέον τη μεγάλη, κλασικά αριστουργήματα όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί, δημιουργοί που δεν ξέχασε ο χρόνος, προβολές για παιδιά τις οποίες θα γεμίσουν οι μεγάλοι.

Το ραντεβού όμως θα επεκτείνεται κι εκτός αίθουσας: live performances, μαθήματα κινηματογράφου, εκθέσεις, συναυλίες και ανοιχτές συζητήσεις με το κοινό θα συνοδεύουν κάθε προβολή προσφέροντας μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία και έναν άλλο τρόπο να βλέπουμε σινεμά.

Η αρχή θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου με την παγκόσμια πρεμιέρα του «The Great Eastern» των Λάκη και Άρη Ιωνά (The Callas). Εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου και γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην Υδρα, η δεύτερη ταινία των The Callas μετά το «Lustlands» έχει ως ήρωές της ανθρώπους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και ηλικίες που συγκεντρώνονται σ΄έναν σταθμό, περιμένοντας το υπερωκεάνιο «Μεγάλος Ανατολικός» για ένα ταξίδι προς αναζήτηση μιας νέας ουτοπικής κοινωνίας που θα βασίζεται στη φιλία, την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό, τον έρωτα και τον πόθο.

Το soundtrack της ταινίας υπογράφουν οι The Callas σε συνεργασία με τον σπουδαίο Lee Ranaldo (Sonic Youth). Με αφορμή την προβολή της 16ης Δεκεμβρίου, στην πρεμιέρα του «Flix it στη Στέγη», οι The Callas μαζί με τον Lee Ranaldo θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά το live performance που έχουν δουλέψει από κοινού τα τελευταία δύο χρόνια, σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ολόκληρο το project, ταινία και performance, θα παρουσιαστούν ενώπιον του κοινού, ενώ θα συνεχίσουν μετά το ταξίδι τους σε επιλεγμένους προορισμούς και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Διοργάνωση: Flix.gr, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η Fischer Beer, η πιο σινεφίλ μπίρα, θα είναι συνχορηγός στο “Flix it στη Στέγη”, ενώ θα μας συντροφεύει απολαυστικά μετά από κάθε προβολή».
----------------------------------------------------

Flix it at Onassis Cultural Centre #1: The Great Eastern by Lakis & Aris Ionas / The Callas

The Great Eastern (live performance / The Callas & Lee Ranaldo)

December 16th at the Main Stage | Onassis Cultural Centre

Flix launches its monthly collaboration with The Onassis Cultural Centre starting on December 2016 with the world premiere of
“The Great Eastern”, the second feature film of the brothers Aris and Lakis Ionas a.k.a. The Callas.

Inspired by the same-titled book written by Andreas Embirikos, “The Great Eastern”- shot exclusively in Hydra Island and with a soundtrack composed by the great Lee Ranaldo (Sonic Youth) & The Callas - tells the story of people from different social classes and ages gathered in a station, waiting for the ocean liner "Great Eastern" for a journey in search of a new utopian society based on friendship, solidarity, mutual respect, love and lust.

After the screening of the film, at the main stage of Onassis Cultural Center on December 16, The Callas along with Lee Ranaldo will present for the first time the live performance they’ve been working together over the past few years, curated by Nadja Argyropoulou.

This will be the first time that the entire project, film and performance, will appear before the public, before beginning a journey to selected destinations on both sides of the Atlantic.

Production: Flix.gr / Onassis Cultural Centre


https://www.facebook.com/events/316695748716082/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...