Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Italian Short Film Day

Στο Βόρειο Ημισφαίριο, η εικοστή πρώτη Δεκεμβρίου είναι η πιο μικρή ημέρα του χρόνου και κατά συνέπεια η μέρα που εορτάζονται οι ταινίες μικρού μήκους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε στην Γαλλία το 2011 από το Centre National de la Cinématographie et de l’Image Animée διαδόθηκε ταχύτατα σε ολόκληρη την Ευρώπη και σήμερα έχει εξαπλωθεί σε πάνω από πενήντα χώρες στον κόσμο.
Η ιδέα ήταν να προσφέρουμε στο ευρύτερο κοινό μια ματιά στο κόσμο των μικρομηκάδων, στους ανθρώπους που δεν συχνάζουν στα φεστιβάλ ή σε διοργανώσεις ειδικού ενδιαφέροντος.
Το Εθνικό Κέντρο Ταινίων Μικρού Μήκους προτείνει ένα πρόγραμμα με πρόσφατες ταινίες μικρού μήκους με διαφορετικά μεταξύ τους είδη και φορμάτ. Ένα πρόγραμμα από 8 ταινίες μικρού μήκους για το ευρύ κοινό που όμως μπορεί να δώσει μια ιδέα για το που πηγαίνει ο νέος ιταλικός κινηματογράφος και ποιες θα είναι οι αυριανές τάσεις.
Ιταλικό Ινστιτούτο, Πατησίων [28ης Οκτωβρίου] 47, Αθήνα
21.12.2016
Τε: 21:00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σταυρούλα Πανοπούλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...