Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης-29 Οκτωβρίου

Το κτήμα «Πύργος Βασιλίσσης» διοργανώνει την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 ξενάγηση στο κτήμα και στο ιστορικό κτίριο του Πύργου της Βασίλισσας Αμαλίας στο Ίλιον. Την ξενάγηση στον Πύργο και το ιστορικό μέρος αυτής θα γίνει από τον κ. Βασίλη Κουτσαβλή. Η ξενάγηση διαρκεί 2,5 ώρες και περιλαμβάνει:

- Επίσκεψη στον Βιολογικό Αμπελώνα του κτήματος

- Περιήγηση στον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα (εξωτερικά και εσωτερικά), ο οποίος και αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδος. Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν το εκπληκτικής διακόσμησης εσωτερικό του Πύργου, με πλούσιο ζωγραφικό διάκοσμο και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία. Στον Πύργο υπάρχει το μοναδικό παρκέ - μαρκετερί στην Ελλάδα. Το ισόγειο καταλαμβάνει μια μεγάλη αίθουσα υποδοχής και τα βασιλικά υπνοδωμάτια, ενώ στον όροφο υπάρχει ακόμα μία μεγάλη αίθουσα με τους βασιλικούς θυρεούς της Ελλάδας, της Βαυαρίας και του Όλντενμπουργκ πάνω σε έντονο γαλάζιο φόντο με χρυσές διακοσμήσεις. Θαυμάσιες και οι οροφογραφίες, επίσης σε μπλε, κόκκινα και χρυσά σχέδια, ενώ η μαρκετερί (από διαφορετικά ξύλα) στο πάτωμα είναι εξαιρετικής τεχνοτροπίας και μοναδική στο είδος της στον Ελλαδικό χώρο. Στον Πύργο υπάρχουν επίσης σπάνιες λιθογραφίες που απεικονίζουν το βασιλικό ζεύγος Όθωνα και Αμαλίας κατά τα χρόνια παραμονής τους στην Ελλάδα.

- Στάση στους στάβλους με τα άλογα

- Ξενάγηση στο Οινοποιείο – Εμφιαλωτήριο

- Η βόλτα ολοκληρώνεται με γευστική δοκιμή των Βιολογικών Κρασιών του κτήματος με συνοδεία χορτόπιτας, τυριών κλπ
Πληροφορίες και εγγραφές στο vassilis@pyrgosvasilissis.gr


https://www.facebook.com/events/1153781408089385/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...