Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Δραπετεύουμε στο φαράγγι των μύλων, και στις γιορτές του κάστανου στον Ταύγετο!

28 Οκτωβρίου – 29 Οκτωβρίου
Άρνα Λακωνίας
1ημέρα) 
Φαράγγι των Μύλων : Ξεκινάμε από την πλατεία του Αγίου Αθανασίου στο Γεωργίτσι και ανηφορίζοντας περνάμε έξω από το παλιό πέτρινο σχολείο με το μοναδικό ρολόι.Κατευθυνόμαστε μέσα από δασικό δρόμο νότια- νοτιοδυτικά προς Μεσορράχη. Μετά από 2,2 χλμ. βρίσκουμε την είσοδο του μονοπατιού και κατεβαίνουμε στα ερείπια παλιού νερόμυλου. Συνεχίζουμε προς την ξύλινη σκάλα από κορμούς πλατάνων όπου περνάμε το στενότερο τμήμα του φαραγγιού, το συρματοπλεγμένο παλιό υδραγωγείο της Αλευρούς για να φθάσουμε σε μοναδική θέση με πανοραμική θέα στο Φαράγγι. Ανεβαίνουμε τη μεγάλη ξύλινη σκάλα στο τέλος του ανοίγματος και συνεχίζουμε μέχρι τη βάση του καταρράκτη.Περνάμε κάτω από τη Γέφυρα του Καστόριου και μετά από 1,7 χλμ.περίπου φθάνουμε στο " Μαρμαρογέφυρο " ( πέτρινο δίτοξο γεφύρι) στον ασφαλτόδρομο Καστόριου- Κάμπου- Κονιδίτσας. Μετά από 1,4 χλμ. φθάνουμε στην πλατεία του Καστόρι.

Διάρκεια Πεζοπορίας: 3,5 με 4 ώρες περίπου
Απόσταση που θα πεζοπορήσουμε: 7,5 χλμ. περίπου
Βαθμός Δυσκολίας : 1 ( εύκολη ) ενδείκνυται και για αρχάριους
Υψομετρική διαφορά : 370 μ. περίπου

2ημέρα)
Θα περιηγηθούμε το πρωί στην καστροπολιτεία του μυθικού Μυστρά, για να ζήσουμε και να δούμε από κοντά την ακμή της, κατά την περίοδο του Βυζαντίου. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το πανέμορφο ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Άρνας Λακωνίας, για πάρουμε μέρος στις γιορτές του "κάστανου", που διοργανώνει ο δήμος της Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.apo-drasis.gr/index.php/plan-your-trip/new-adventures?view=event&itid=19


https://www.facebook.com/events/1846789392014340/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...