Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Open Day, Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ BRITISH RESIDENCE OPEN DAY

Είσοδος μόνο με προεγγραφή σε αυτό το link: https://www.eventora.com/el/Events/british-residence-open-day

Το 1928 η Έλενα Σκυλίτση-Βενιζέλου αγοράζει από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας ένα μεγάλο οικόπεδο στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Λουκιανού. Ο Βενιζέλος πεθαίνει το 1936 και η χήρα του αποφασίζει να το πουλήσει. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η οικία αγοράζεται από τη Βρετανική Κυβέρνηση, με πρώτο ένοικο τον Βρετανό Πρέσβη Σιντεϊ Ουάτερλό.

Η Βρετανική Πρεσβευτική Κατοικία (πρώην οικία Ελευθέριου Βενιζέλου) ανοίγει τις πύλες της στο κοινό, για πρώτη φορά με ξεναγήσεις στους ιστορικούς χώρους της.

Οι ξεναγήσεις θα γίνουν από ιστορικούς και ειδικούς ιστορικούς τέχνης, καθώς και το ίδιο το προσωπικό της Βρετανικής Πρεσβείας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα διάσημα έργα τέχνης που βρίσκονται στους χώρους του ιστορικού κτηρίου, να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα της Πρεσβευτικής Κατοικίας, να ταξιδέψουν στο παρελθόν στον επιβλητικό χώρο της ιστορικής Βιβλιοθήκης του Ελ. Βενιζέλου αλλά και να μάθουν περισσότερα για το πώς αξιοποιείται η Κατοικία σήμερα. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν στο εσωτερικό της Πρεσβευτικής Κατοικίας και στους κήπους.

Κανονισμοί

- Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε ξενάγηση είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις προεγγραφές, σύμφωνα με την ημερομηνία συμπλήρωσης της αίτησης.

- Θα λάβετε απάντηση στην εκδήλωση ενδιαφέροντός σας μέσω email μεταξύ 30/10-3/11/2017. Σε όσες απο τις αιτήσεις γίνουν δεκτές θα αποστείλουμε ηλεκτρονικά δελτίο εισόδου.

- Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας μαζί με το προσωπικο δελτίο εισόδου στο χώρο υποδοχης.

- Κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων, αναμνηστικές φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο με κινητό τηλέφωνο και κατόπιν συνεννόησης με το προσωπικό της Πρεσβείας, σε συγκεκριμένα σημεία που θα υποδειχθούν επιτόπου.

- Οι ξεναγήσεις θα είναι μονόωρες και θα πραγματοποιηθούν στα Ελληνικά.


Κυριακή, 5 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. - 4 μ.μ.

https://www.facebook.com/events/356185704841343/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...