Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ρίχαρντ Στράους "Ηλέκτρα" της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

H νέα εποχή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στις νέες τις εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, εγκαινιάστηκε χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 με μια σπουδαία πρεμιέρα. 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης επέλεξε ως εναρκτήριο έργο την κορυφαία όπερα του Ρίχαρντ Στράους "Ηλέκτρα", αναθέτοντας τη μουσική διεύθυνση στον Βασίλη Χριστόπουλο και τη σκηνοθεσία στον Γιάννη Κόκκο. 
Η Ηλέκτρα, ένα εμβληματικό έργο του 20ού αιώνα που βασίζεται στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή, έφερε στη σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ένα λαμπρό καστ διεθνούς ακτινοβολίας με την εξαιρετική Ζαμπίνε Χογκρέφε να κρατάει τον ρόλο του τίτλου, την κορυφαία Ελληνίδα δραματική μεσόφωνο Αγνή Μπάλτσα στην πρώτη της συνεργασία με το μοναδικό ελληνικό λυρικό θέατρο, την Γκουν-Μπριτ Μπάρκμιν, τον Δημήτρη Τηλιακό, τον Φρανκ βαν Άκεν και μια πλειάδα σημαντικών Ελλήνων Μονωδών.
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος, Χάρης Ακριβιάδης.


 National Opera of Greece - Εθνική Λυρική Σκηνή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...