Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Θεατρο_το Μαθημα_ε. Ιονεσκο


Ευγένιος Ιονέσκο
Το Μάθημα

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10,00 Ευρώ
____________________
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία Μανταλένα Κιρκιασαριάν
Παίζουν
Καθηγητής Κώστας Σερίφης
Μαθήτρια Κωνσταντίνα Τσιγκούλη
Υπηρέτρια Μανταλένα Κιρκιασαριάν

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές
Μουσική σύνθεση – επιμέλεια Ανδρέας Στυλιανού
Μουσική εκτέλεση Σταυριανή Κακαρούνα
Σκηνογραφία Μανταλένα Κιρκιασαριάν
Φωτογραφία – Επιμέλεια αφίσας Δημήτρης Δρούβης

Σημείωμα σκηνοθέτη
Στο «Μάθημα» έχουμε την ιστορία ενός κύκλου που σχηματίζεται ανάμεσα σε τρία δραματικά πρόσωπα, εγκλωβισμένα σε έναν διαρκή αγώνα συσχέτισης δυνάμεων. Από την αρχή έως το τέλος αριστοτεχνικά αποτυπώνεται η σταθερή εικόνα που έχει ο Ιονέσκο για την έλλειψη της ανθρώπινης επικοινωνίας, που εδώ παρουσιάζεται ανάμεσα σε πρόσωπα-ρόλους όπου η επικοινωνιακή διάδραση είναι εξ ορισμού απαραίτητη για την επίτευξη του σχεσιακού σκοπού. Με έναν λόγο «υπερ-δομημένο» και «παραφορτωμένο», ο καθηγητής καταφέρνει να παγιδεύσει τη μαθήτρια σε έναν κλοιό τέτοιο που καταλήγει να βαραίνει ανεπιστρεπτί και τον ίδιο. 
Επέλεξα το συγκεκριμένο έργο αποφασίζοντας πως, παρότι το Θέατρο του Παραλόγου φαίνεται να «νομιμοποιεί» τον σκηνοθέτη στη σύνθεση «παράλογων» εικόνων, ο σταθερός σκοπός μου καθ’ όλη τη διάρκεια τη δημιουργικής διαδικασίας θα ήταν να υπηρετήσω το πνεύμα του έργου με όσο γίνεται πιο λιτό τρόπο. Γύρω από το σταθερό σημείο του τραπεζιού της διδασκαλίας, θέλησα να συνθέσω ένα περιδινούμενο χορό του οποίου εκκίνηση, οδηγός και κατάληξη είναι ένας τραγικός στρόβιλος θανάτου.
Μανταλένα Κιρκιασαριάν


13 Οκτωβρίου – 14 Οκτωβρίου
ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ - ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΔΥΣΗΣ
Σατωβριάνδου 36 Ομόνοια, 10432 Αθήνα

https://www.facebook.com/events/1477377939023226/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...