Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αρχαία Μονοπάτια – Από το Κωρύκειο Άντρο στους Δελφούς

Η Escape Plans περπατάει στα αρχαία μονοπάτια που ταξίδεψε και αναφέρει ο περιηγητής και συγγραφέας περιηγητικών κειμένων Παυσανίας (2ος αιώνας μ.Χ.). Το Κωρύκειο Άντρο είναι ένα εντυπωσιακό σπήλαιο παγκοσμίου φήμης στη νοτιοδυτική πλευρά του Παρνασσού. Ονομάζεται και Σαρανταύλι ή σπήλαιο του Πανός. Το στόμιο του Κωρύκειου Άντρου είναι πολύ στενό και χαμηλό και δύσκολα διακρίνεται. Μπαίνοντας όμως μέσα, ανοίγεται μπροστά μας ένα μεγάλο κοίλωμα με ύψος που φτάνει τα 60 μέτρα. Μέσα στο σπήλαιο υπάρχουν σταλακτίτες, οι οποίοι σχηματίζουν γλυπτά που φωτίζονται μυστηριακά από το τριγωνικό άνοιγμα του σπηλαίου. Η διαδρομή μας από το Κωρύκειο Άντρο στους Δελφούς είναι πλούσια σε φυσική ομορφιά, αλλά και σημαντική ως προς την ιστορική/αρχαιολογική της αξία. 
Με την ολοκλήρωση της πεζοπορίας μας στους Δελφούς, θα...ξανανέβουμε στα 960 μ. (με το πούλμαν αυτή τη φορά!!!) για φαγητό, καφέ και βόλτα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας, την Αράχωβα.

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου στις 7 π.μ. - 9 μ.μ.

Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή στο info@escapeplans.gr ή τηλεφωνικά στο 6932315005

Ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα και λάβετε όλες τις πληροφορίες για την εκδρομή στο: 
http://www.escapeplans.gr/package/delfoi/

https://www.facebook.com/events/236943136834793/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...