Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Το θεατρικό αριστούργημα “Ο Επιθεωρητής” στα Λιπάσματα!

Η θεατρική ομάδα Κερατσινίου - Δραπετσώνας "ΘΥΜΕΛΗ" παρουσιάζει το θεατρικό αριστούργημα του Νικολάι Γκόγκολ, «Ο Επιθεωρητής» στο Φεστιβάλ στη θάλασσα.

“Ο Επιθεωρητής”, το θεατρικό έργο του Νικολάι Γκόγκολ, ολοκληρώθηκε σε διάστημα δύο μηνών, από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1835. Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου οι κρατικοί υπάλληλοι συμπεριφέρονται ως δυνάστες του λαού, με κύρια ασχολία τους τις απάτες και τους εκβιασμούς των απλών ανθρώπων που ζουν στην επαρχιακή αυτή πόλη. Όμως, αυτή η ιδεατή κατάσταση για τους ανθρώπους του κρατικού μηχανισμού διαταράσσεται ξαφνικά από την είδηση ότι επίκειται η άφιξη ενός υψηλόβαθμου επιθεωρητή, ο όποιος έχει σκοπό να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο ασκούν τα καθήκοντα τους και να επιβάλει κυρώσεις… 
Επειδή οι χαρακτήρες που μας παρουσιάζει το έργο είναι και παραμένουν αληθινοί, δυστυχώς, τέτοια πρόσωπα αποφασίζουν και σήμερα για τη δική μας ζωή, αποφασίσαμε σαν ομάδα το έργο να μεταφερθεί σε μια ελληνική επαρχιακή πόλη και να πάρει ελληνικό χαρακτήρα.

Παίζουν οι ηθοποιοί: 
Βαμβακάρης Αριστοτέλης 
Θεοχάρη Δήμητρα Καμπουροπούλου Άννα 
Κερασοβίτη Δήμητρα Κωστάρη Σταυρούλα Μπάνης Ηλίας Μουμτζόγλου Μιχάλης Παγάνη Ιωάννα Παπάζογλου Μαρία Σοφία 
Πάτερος Νικόλαος 
Παπαγεωργίου Ευγενία 
Ρέππα Μαρίνα 
Tσαϊρίδης Θοδωρής Xαλεπάς Κωνσταντίνος

Φωτογραφίες video: Χατζησταύρου Μιχάλης
Οργάνωση παράστασης: Σωτηρίου Μιχάλης
Κατασκευή σκηνικών: Σωτηρίου Μιχάλης
Μπαβέας Παναγιώτης Σχεδιασμός προγράμματος: Μπαβέας Παναγιώτης
Ηχητίκα Φωτισμός: STAGE 51 Αφοί Πρινιωτάκη
Σκηνοθεσία Διδασκαλία: Ελπίδα Λαβασά

INFO:
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου
"Λιπάσματα 2018: Φεστιβάλ στη Θάλασσα"
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Πάρκο Εργατιάς)
Ώρα προσέλευσης: 20.30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας 
Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 Στάση «Δραπετσώνα» ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στο τέρμα.

Βιογραφικό σημείωμα της ομάδας Η θεατρική μας ομάδα δημιουργήθηκε το 2009 από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Στόχος μας να διδαχτούν τα παιδιά μηνύματα ζωής, να ανακαλύψουν τις δυνατότητες τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους. Χρόνο με το χρόνο η ομάδα μας άλλαζε αλλά και εξελισσόταν. Σήμερα αποτελείται από μαθητές Λυκείου, φοιτητές και εργαζόμενους. Πρόθεση μας να βρουν οι νέοι διεξόδους έκφρασης και να απελευθερώσουν την δημιουργικότητα τους. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι να βρεθούν κοινοί χρόνοι. Τα παιδιά είναι φορτωμένα με διάφορες ασχολίες, πολλά από αυτά φοιτούν και εργάζονται παράλληλα οπότε είναι δύσκολο να βρεθούν όλοι μαζί. Η θεατρική ομάδα ξεκίνησε το 2009 με την παράσταση ‘’ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΑΝΝΥ ΣΑΛΛΙΒΑΝ’’ του Γουίλιαμ Γκίμπσον. Την επόμενη χρονιά επιλέχτηκε ‘’ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΜΩΛΙΑ’’ του Μπέρλοτ Μπρεχτ . Μετά από δυο χρόνια αποχής συνεχίσαμε, το 2013, με τα ‘’ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ’’ βασισμένο στο βιβλίο της Λίτσας Ψαραύτη. Ακoλούθησαν το 2014 Ο ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ του Ε. Ιονέσκο, το 2015 ‘’ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ ’’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το 2016 ‘’ Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ’’ του Ιάκωβου Καμπανέλλη Φέτος ετοιμάσαμε τον ’’ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ’’ του Νικολάι Γκόγκολ. Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο θέατρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ” τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2017. 

Φέτος ετοιμάζουμε το έργο του Λέων Τολστόι ‘’ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ’’.

https://www.facebook.com/events/521868024926895/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...