Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Το Σύμπαν του Hubble, πλανηταριακή προβολή και ομιλία

H παράσταση «Το Σύμπαν του Hubble» περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του τηλεσκοπίου αυτού στην προσπάθειά μας να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του Σύμπαντος. Από την γέννηση και τον θάνατο των άστρων έως τα πιο απομακρυσμένα γαλαξιακά σμήνη και υπερσμήνη, η διεισδυτική του ματιά, μας ταξίδεψε στα πέρατα του Σύμπαντος και στο απώτερο παρελθόν του, ενώ μας επέτρεψε να διευρύνουμε εντυπωσιακά τις γνώσεις μας για τα ουράνια σώματα που εμπεριέχει. Πραγματικά, λοιπόν, τα μάτια του Hubble είναι τα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας: αιώνες ονείρων, δεκαετίες σχεδιασμών και μια παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική προσπάθεια επιτρέπουν σ’ όλα αυτά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα. Θα προηγηθεί σχετική εισαγωγική ομιλία από τον Δρα Μάνο Κιτσώνα, Διευθυντή του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης: «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα βιβλίου», μία διεθνή διάκριση που έλαβε ο δήμος της Αθήνας από την UNESCO.
Ώρα έναρξης: 18:30.
Κοινό: Γενικό κοινό ηλικίας 10 ετών και άνω. 
Διαδικασία συμμετοχής: Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων πραγματοποιείται από το Ταμείο του Πλανηταρίου και από τις 18:00. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 18:30.
Προσβασιμότητα
Οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ έχει προβλεφθεί διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωση. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. 
Γλώσσα: Ελληνικά. Οι πλανηταριακές παραστάσεις είναι διαθέσιμες και στα Αγγλικά.

Τρίτη 25/09 στις 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο
Pentelis str 11, 17564 Palaión Fáliron, Attiki, Greece

https://www.facebook.com/events/318474295400752/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...