Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Αριστείδης Χατζής: Τι ήταν και τι δεν ήταν η Επανάσταση του 1821


Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, ο Aριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο Τμήμα Ιστορίας & Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, εγκαινιάζει το νέο πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ την Πεμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 7μ.μ. Θέμα της ομιλίας του «Τι ήταν και τι δεν ήταν η Επανάσταση του 1821».
Διακόσια χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, θα πρέπει να αναρωτηθούμε πόσο καλά γνωρίζουμε αυτή την Επανάσταση και σε ποιο βαθμό έχουμε κατανοήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της. Θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη δημοσιευμένη έρευνα των ιστορικών και να καταρρίψουμε μια για πάντα τους μύθους, τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες που διαστρεβλώνουν την ιστορική αλήθεια. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε την Επανάσταση με γνώση και να αξιολογήσουμε το μέγεθος της επιτυχίας της· όχι μόνο τότε, αλλά και στα 200 χρόνια που ακολούθησαν.
Info:
Πέμπτη 3 Οκτωβρίου
Ώρα: 19.00
Ελεύθερη είσοδος με απαραίτητη την κράτηση θέσης
Πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων: 210 6230913
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στο www.pyrna.gr/egkainia-fthinoporinoy-kykloy-me-omilia-toy-ah…
Όλο το νέο πρόγραμμα της Πύρνας είναι διαθέσιμο στο www.pyrna.gr ανά κατηγορία εκδήλωσης αλλά και ημερολογιακά, με συνεχείς ενημερώσεις.
ΠΥΡΝΑ

ΠΥΡΝΑ
ΚΟΚΚΙΝΑΡΑ 43, 14563 Κηφισιά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...