Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Οπτικοακουστικών 2019

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ 2019

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία προκηρύσσει, στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Οπτικοακουστικών 2019 τους:

22ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΗΧΟΡΑΜΑΤΟΣ
26ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΑΠΟΡΆΜΑΤΟΣ
3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ TIME LAPSE
3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ VIDEO ART

και προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ: 30 Οκτωβρίου 2019

ΒΡΑΒΕΙΑ
Ηχοράματος
Διαποράματος
Time lapse
Video art
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ

Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ

Ειδικό βραβείο ‘’Ερμής’’, για το καλύτερο έργο ανεξαρτήτως κατηγορίας

ΟΡΙΣΜΟΙ
Ηχόραμα: Σειρά εικόνων με ενιαίο θέμα, βασισμένη στον επιτυχημένο συνδυασμό εξαιρετικής εικόνας και κατάλληλου ήχου (μουσική υπόκρουση με ή χωρίς ηχητικά εφέ, υποχρεωτικά όμως χωρίς λόγο) με στόχο την αισθητική και μόνο απόλαυση του θεατή-ακροατή . Η διάρκεια του έργου δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 6 λεπτά, χωρίς κανένα περιορισμό προς τα κάτω..
Διαπόραμα: Σειρά εικόνων που παρουσιάζονται με λογική αλληλουχία, με σκοπό να μεταφέρουν στον θεατή-ακροατή κάποιο συγκεκριμένο μήνυμα, να αφηγηθούν μια ιστορία, να μεταδώσουν ορισμένες σκέψεις και συναισθήματα του δημιουργού. Το ηχητικό μέρος περιλαμβάνει λόγο ή αφήγηση και μουσική υπόκρουση ή ηχητικά εφέ. Η ύπαρξη λόγου ή αφήγησης δεν είναι απαραίτητα υποχρεωτική, εφόσον ο τρόπος παρουσίασης επιτρέπει την κατανόηση του περιεχομένου του έργου. Μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια 12 λεπτά.
Time lapse: είναι μια τεχνική ανάμεσα στη φωτογραφία και το video. Καταγράφει ένα γεγονός με διαδοχική λήψη φωτογραφιών σε τακτά μεσοδιαστήματα, τα οποία ορίζουμε εμείς, και τα μετατρέπει σε video. Όταν συνθέσουμε τις εικόνες σε video και το προβάλουμε σε κανονική ταχύτητα, δηλαδή 25 καρέ το δευτερόλεπτο, τότε ο πραγματικός χρόνος των γεγονότων κυλάει ταχύτατα. Στο time-lapse δεν μας ενδιαφέρει η πλήρης καταγραφή της κίνησης όσο η δημιουργία ενός βίντεο που με γρήγορο ρυθμό αποτυπώνει ένα γεγονός μεγάλης διάρκειας. Μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια 3 λεπτά.
Video art: Μια ελεύθερη εικαστική έκφραση με διάρκεια μέχρι έξι (6) λεπτά, στην οποία ο δημιουργός παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη ιδέα, με ελεύθερο τρόπο. Μπορεί να έχει λόγο ή μουσική, κατ’ επιλογή του.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στους διαγωνισμούς μπορεί να πάρει μέρος κάθε Έλληνας ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος, καθώς και κάθε αλλοδαπός φωτογράφος μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.
1. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει μέχρι δύο (2) ηχοράματα, δύο (2) διαποράματα δύο (2) time lapse και δύο (2) Video art σε φορμά MPEG-4 ή AVI.
2. Έργα που έχουν διακριθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς της Ε.Φ.Ε. αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες. Η επιτροπή υποχρεούται να απονείμει τα βραβεία με την σειρά που αναγράφονται πιο πάνω, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετοχών, χωρίς να παραλείψει ή να προσθέσει κάτι.
3. Η απονομή των βραβείων και η προβολή των έργων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα παραμείνουν στο αρχείο της Ε.Φ.Ε.
4. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα την ανεπιφύλακτη αποδοχή από μέρους των διαγωνιζομένων όλων των όρων της παρούσας προκήρυξης και η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.
5. Η Ε.Φ.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις διακριθείσες συμμετοχές για την προβολή της και την προώθηση των σκοπών της, σύμφωνα με το καταστατικό της, οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει στο μέλλον (όπως ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά: δημόσιες προβολές, δημιουργία CD-DVD, κ.λ.π.), οι δε συμμετέχοντες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό (και σε οποιαδήποτε κατηγορία), αποδέχονται ρητά τον όρο αυτό και παραχωρούν το σχετικό δικαίωμα χρήσεως των διακριθέντων έργων τους. H Ε.Φ.Ε. υποχρεούται να αναφέρει πάντα το όνομα του δημιουργού, το οποίο, μπορεί να εμφανίζεται μέσα στο έργο.
6. Οι συμμετέχοντες πρέπει να αποστέλλουν μαζί με τα έργα και το Δελτίο συμμετοχής στον διαγωνισμό, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, και με την υπογραφή του δηλώνουν ότι φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη για τη χρήση της μουσικής (ως προς τα δικαιώματα).Το Δελτίο συμμετοχής μπορούν να το κατεβάσουν από το site της ΕΦΕ: http://www.efe.com.gr/diagon.htm
7. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει τέλος Δεκεμβρίου μεσω του site της ΕΦΕ, http://www.efe.com.gr/diagon.htm και της σελίδας της ΕΦΕ στο FB, https://www.facebook.com/HellenicPhotographicSociety/ .
8. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική δημόσια τελετή και τα έργα που θα διακριθούν θα προβληθούν στον εκθεσιακό χώρο της Ε.Φ.Ε. σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί απο τα παραπάνω links.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
α. Μεγγρέλης Νικος Δημοσιογράφος αντιπρόεδρος της ένωσης Ελληνικό Ντοκυμαντέρ, μέλος της ΕΦΕ
β. Κοβότσιος Άγγελος σκηνοθέτης, τ. Πρόεδρος ένωσης Ελληνικού Ντοκυμαντέρ.
γ. Σακελλάκος Σαράντος, φωτογράφος, εικαστικός, μέλος της ΕΦΕ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
1. Με αποστολή μέσω Internet(με το wetransfer, στο e-mail: contest@efe.com.gr με την ένδειξη «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΠΤΙΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ 2019.
2. Σε CD -DVD : στα γραφεία της Ε.Φ.Ε.: Πόντου 12, Ιλίσια ΤΚ 11528 Αθήνα, τηλ. 2108228131, ΔΕ - ΠΑ 18:30-21:00.(Στο εξωτερικό κάθε DVD ή USB ανάλογου μεγέθους, τα οποία δεν επιστρέφονται, αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος και θα περιέχει όλες του τις συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Κάθε έργο επισημαίνεται με ξεχωριστό τίτλο της επιλογής του συμμετέχοντος)

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό 10 €
Συμμετοχή σε δύο ή τρεις ή τέσσερες 15 €
Το δικαίωμα συμμετοχής καταβάλλεται στα γραφεία της Ε.Φ.Ε. ή στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4101101650000016547051819
Δικαιούχος: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν τον συμμετέχοντα.

https://www.facebook.com/events/678927972585901/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...