Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Σε Έναν Τόπο Ανύπαρκτο | Εργαστήριο Δημιουργικού Θεάτρου

Tο εργαστήριο δημιουργικού θεάτρου Self as Stories συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά ως μία βιωματική δημιουργική διαδικασία όπου μέσα από διαφορετικά στάδια καλλιτεχνικής έρευνας ανακαλύπτουμε νέους τρόπους έκφρασης.

Φέτος θα ασχοληθούμε με την έρευνα γύρω από την έννοια της «Ουτοπίας»!

Με τεχνικές και εργαλεία όπως το σωματικό θέατρο, η τέχνη της performance, το θέατρο της επινόησης, η δραματοποίηση ιστοριών και το δημιουργικό σχέδιο θα εξερευνήσουμε λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα, τραγούδια και αφηγήσεις καθημερινών ανθρώπων καθώς και άλλα αρχεία που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία της έρευνας μας. Στην συνέχεια, θα συνθέσουμε ένα παραστασιακό υλικό μέσω αυτοσχεδιασμών και βιωματικών ασκήσεων και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία μίας παραστατικής σύνθεσης που θα παρουσιαστεί στο τέλος των μαθημάτων. Η δημιουργία της παραστατικής σύνθεσης θα αποτελέσει το τελευταίο στάδιο του εργαστηρίου ως αποτέλεσμα μίας ερευνητικής συμμετοχικής διαδικασίας.\
Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των εκφραστικών μέσων, η ενθάρρυνση της συμμετοχικότητας και η καλλιέργεια της σωματικής έκφρασης και της συνειδητότητας.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για την θεατρική και σωματική έκφραση και θα ήθελαν να διευρύνουν τα εκφραστικά τους μέσα και την δημιουργικότητα τους, σε καλλιτέχνες (ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς, performers) και σε άτομα που εργάζονται με ομάδες παιδιών και ενηλίκων (π.χ. παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών, καλλιτεχνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, θεραπευτές).

Έναρξη Τετάρτη 23/10, 16.30-18.30
Το πρώτο μάθημα είναι ανοιχτό για όλους με απαραίτητη κράτηση θέσης.

Aριθμός συμμετεχόντων: 5-10 άτομα
Διάρκεια: 2 ώρες εβδομαδιαίως
Κάθε Τετάρτη 16.30-18.30
Κόστος: 35 ευρώ ανά μήνα (τέσσερις συναντήσεις)

Tres Marias Movement Cult, Δημοφώντος 101-103, Άνω Πετράλωνα, Αθήνα
Στοιχεία Επικοινωνίας
Mob: +30 6946069448
Mail: selfasstories@gmail.com
FB: Self as Stories
IN: @ selfasstories

https://www.facebook.com/events/407217286487975/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...