Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η Ώρα των Χρωμάτων


Εργαστήρι Ζωγραφικής Ενηλίκων - Ιστορία και Σημασία των Χρωμάτων σε Ανατολή και Δύση

Εργαστήρια Ενηλίκων
Σχεδίαση, Υλοποίηση: Ρωξάνη Γιάννου, Εικαστικός
Πού: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16 Θησείο
Πότε: Πέμπτη 17 & 31 Οκτωβρίου, 7 & 21 Νοεμβρίου
Ώρα: 19:00 - 21:00
Κόστος: 12 ευρώ/άτομο/συνάντηση
Περιλαμβάνονται τα υλικά.

31/10/2019: Εξερευνώντας το Μπλε
7/11/2019: Εξερευνώντας το Κόκκινο
21/07/2019: Εξερευνώντας το Κίτρινο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Οι συμμετέχοντες δημιουργούν με μεικτή τεχνική και μεγάλη ποικιλία υλικών, τα δικά τους πολύχρωμα ή μονόχρωμα έργα.

Τα έργα αυτά συνδυάζουν το συναίσθημα με τις σκέψεις, σε μια απόπειρα εξερεύνησης του εντός, σε ένα ασφαλές περιβάλλον γνώσης και ελεύθερης εικαστικής έκφρασης όπου οι έγνοιες της καθημερινής ζωής καταλαγιάζουν και δίνουν τη θέση τους στην ενδυνάμωση και στην αυτογνωσία, μέσα από τη χρήση εικαστικών συμβόλων και συνθηκών.

Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ή εμπειρία σχεδίου ή ζωγραφικής: o πειραματισμός, η εξερευνητική διάθεση και η θέληση για δημιουργία είναι τα όπλα μας καθώς αφηνόμαστε στην αγκαλιά της τέχνης και της ελεύθερης, χαλαρής και χαλαρωτικής έκφρασης.

Τα έργα μας θα έχουν άξονα την κίνηση του χεριού, την έκφραση των συναισθημάτων και τη δημιουργία μιας αφηρημένης ή αφαιρετικής σύνθεσης που θα δίνει μορφή στο εντός μας μέσα από τη δύναμη των χρωμάτων. Εάν υπάρχει επιθυμία ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση μοιράσματος συναισθημάτων για το κάθε έργο.

Στην συνάντηση της 31ης Οκτωβρίου θα επικεντρωθούμε στο χρώμα Μπλε και στη σχέση του με την υπόλοιπη χρωματική παλέτα, ενώ στις συναντήσεις του Νοεμβρίου θα εξερευνήσουμε τα άλλα δύο βασικά χρώματα, το Κόκκινο και το Κίτρινο αντίστοιχα, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα χρώματα και τις συναρπαστικές ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν

Διάρθρωση Προγράμματος:

1) Ιστορία και Σημασία Βασικών και Συμπληρωματικών Χρωμάτων σε Ανατολή και Δύση (με χρήση powerpoint).

2) Συζήτηση για τα Συναισθήματα που μας δημιουργούν τα χρώματα.

3) Κάθε συμμετέχων με μια σύντομη χαλαρωτική ακολουθία διαλέγει και συντονίζεται με το χρώμα ή τα χρώματα που επιθυμεί να δουλέψει. Παρέχεται ποικιλία από υλικά και σχετική καθοδήγηση για τεχνικές και μεθόδους ζωγραφικής με νερομπογιές, παστέλ, ξυλομπογιές, ακρυλικά.

Για κρατήσεις θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το:
Τ: 211 215 0497
Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00
Ε: edu@herakleidon-art.gr

https://www.facebook.com/events/371030246925817/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...