Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Σεμινάριο επεξεργασίας φωτογραφίας, Lightroom & Photoshop

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
LIGHTROOM & PHOTOSHOP

η πρόταση της ΕΦΕ για ένα ολοκληρωμένο σεμινάριο επεξεργασίας ψηφιακής φωτογραφίας και διαχείρισης φωτογραφικού αρχείου

Η ΕΦΕ αναζητώντας συνεχώς νέα μέσα και τρόπους για να προσφέρει περισσότερες, πιο ολοκληρωμένες, πιο σύγχρονες και πιο ωφέλιμες γνώσεις προτείνει το νέο σεμινάριο επεξεργασίας φωτογραφίας Lightroom & Photoshop .
Ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα Lightroom ή Photoshop δηλαδή, προτείνει ένα νέο σεμινάριο που στηρίζεται στη συνεργασία των δύο αυτών κορυφαίων προγραμμάτων επεξεργασίας φωτογραφίας όπως ακριβώς το έχει σχεδιάσει και η Adobe. Δηλαδή θα ξεκινά με το Lightroom ένα πρόγραμμα της Adobe στο οποίο ενσωματώθηκαν όλες οι φωτογραφικές ανάγκες, στην επεξεργασία, στην ταξινόμηση, στην οργάνωση και αποθήκευση, στην προβολή, στην εκτύπωση, στο ''ανέβασμα'' στο διαδίκτυο και γενικά στη χρήση της φωτογραφίας στη σύγχρονή της μορφή. Θα καταλήγει με το Photoshop το κορυφαίο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας το οποίο συμπληρώνει τέλεια το Lightroom και οδηγεί το φωτογράφο στα ανώτατα επίπεδα επεξεργασίας της φωτογραφίας. Τα δύο προγράμματα άλλωστε έχουν σχεδιαστεί να συμπληρώνει το ένα το άλλο. Το Lightroom με την φωτογραφική λογική και το Photoshop με την επεξεργασία που βοηθά το φωτογράφο να απογειώσει τη φωτογραφία του.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου: Το σεμινάριο θα είναι οκτάμηνης διάρκειας. Το πρώτο τετράμηνο μετά από μια αναφορά στη ψηφιακή φωτογραφία, την εξοικείωση των συμμετασχόντων στους όρους και τις έννοιες της ψηφιακής φωτογραφίας, θα γίνεται η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος Lightroom σε όλους τους τομείς που αναφέρεται και που αντιστοιχούν στην οργάνωση και αποθήκευση του φωτογραφικού αρχείου, την επεξεργασία, την προβολή, την δημιουργία slide show, photobook την οργάνωση των φωτογραφιών βάσει GPS και τους τρόπους εκτύπωσης των φωτογραφιών. Θα ακολουθήσει ο τρόπος συνεργασίας του Lightroom με το Photoshop και το 2ο τετράμηνο θα αφιερωθεί στο Photoshop. Θα γίνει αναφορά στην ACR και θα γίνει η παρουσίαση των σημαντικότερων λειτουργιών του προγράμματος όπως, η εργαλειοθήκη, τα layers τα φίλτρα και τα υπόλοιπα σημαντικά εργαλεία του προγράμματος. Το σεμινάριο κλείνει με την θεωρητική προσέγγιση της επεξεργασίας. Αναλύεται στους συμμετέχοντες τι πρέπει να επιδιώκουμε με την επεξεργασία των φωτογραφιών μας πως πρέπει να αρχίζει και που να τελειώνει.

Σε ποιους απευθύνεται: Σε όλα τα μέλη και φίλους της ΕΦΕ που θέλουν να μάθουν τον τρόπο και την πρακτική μιας ολοκληρωμένης επεξεργασίας των φωτογραφιών τους.

Διάρκεια του σεμιναρίου. Το σεμινάριο θα διαρκεί περίπου ένα οκτάμηνο, δηλαδή 32 δίωρα και θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα απόγευμα 19:00- 21:00
Κόστος σεμιναρίου: Εγγραφή 40 ευρώ και 40 ευρώ τον μήνα (8 μήνες χ 40 ευρώ).

Οι εγγραφές: στα γραφεία της ΕΦΕ Δευτέρα - Παρασκευή 6-9 μμ. Τηλ. 2108228131 από Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου
Υπεύθυνος Σεμιναρίου : Κυριάκος Κόκκος (6947372463 – kyriakos.kokkos@efe.com.gr )

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

https://www.facebook.com/events/2288023028130148/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...