Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Tα νέα της Αιώρας / Οκτώβριος 2019


Τελικές δοκιμές χρωμάτων για τα εξώφυλλα, εκτύπωση και βιβλιοδεσία: τα τελευταία στάδια πριν φτάσει στα χέρια μας τοΗμερολόγιο της Αιώραςγια το 2020. Τίτλος:Πάντα να ξαναρχίζεις. Η φράση ανήκει στον Γάλλο ποιητή, συγγραφέα και φιλόσοφο Paul Valéry. Πολυφωνικό όπως πάντα, αναδεικνυει πληθώρα ιδεών και θεμάτων, κι ελπίζουμε να σας κρατήσει συντροφιά το 2020 και να σας εμπνεύσει δύναμη, αντοχή και χαρά.

Τελικές διορθώσεις και δοκιμές εξωφύλλου για το δεύτερο βιβλίο του Αγκολέζου συγγραφέαOndjaki, με τίτλο Οι διάφανοι. Το βιβλίο τιμήθηκε με το υψηλού κύρους βραβείο Σαραμάγκου. «Παρότι η αφήγηση μερικές φορές μοιάζει παιχνιδιάρικη, η μακρόχρονη Ιστορία της Αγκόλας, η αποικιοκρατία και οι συγκρούσεις, οι διάφοροι εξωτερικοί σύμμαχοι και εχθροί και το εξοντωτικό μαρτύριο του πληθυσμού της παραμένουν, απειλητικά, κομμάτι του παρόντος... ένα γενναίο και βαθιά πολιτικό έργο» έγραψε το Times Literary Supplement.

Ένα μαύρο πρόβατο σ' ένα λευκό κοπάδι προσπαθεί να βρει τη θέση και τον ρόλο του· ένας μικρός πιανίστας που πρωτομαθαίνει μουσική και αυτοσχεδιάζει χωρίς όρια στη φαντασία του· και μια παιδούλα που ανακαλύπτει τη δημιουργικότητα με ένα ασταμάτητο ψαλίδι στα χέρια της! Τρία βιβλία για παιδιά που τώρα ξεκινούν να διαβάζουν χωρίς τη βοήθεια των μεγάλων: Το μαύρο πρόβατο της Elizabeth Shaw, Το ρεσιτάλ του Πάρη του Gillian Perdue και το Χριτς χρατς! της Creina Mansfield. Κυκλοφορούν.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ
 
«Τα όνειρα παίζουν νευραλγικό ρόλο σε ορισμένα από τα πιο σημαντικά συναισθηματικά και γνωσιακά μας συστήματα· συμβάλλουν στον σχηματισμό αναμνήσεων, στην επίλυση προβλημάτων και στη διατήρηση της ψυχικής μας υγείας». 
Διαβάστε ένα απόσπασμα από το βιβλίο 
της Alice Robb O κόσμος των ονείρων, σε μετάφραση της Δέσποινας Κανελλοπούλου. Το βιβλίο ετοιμάζεται για να κυκλοφορήσει στα τέλη του Νοέμβρη.


«ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ»
 
Με αυτό τον στίχο, του Olav H. Hauge, ως σύνθημα παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που έριξε αυλαία την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, η Νορβηγία, φετινή τιμώμενη χώρα της διοργάνωσης.
Τα στατιστικά στοιχεία γύρω από το βιβλίο και η πολιτική του βιβλίου που παρουσίασε η Νορβηγία (πηγή) είναι αξιοθαύμαστα: η λογοτεχνία τους ταξιδεύει περισσότερο από ποτέ.

Η Αιώρα, παρούσα και φέτος, διένυσε τα χιλιόμετρα της έκθεσης, 30,7km έγραψε το κοντέρ! Συζητήσαμε για ιδέες και για πιθανά μελλοντικά πρότζεκτ. Κι αν αυτά σας φαίνονται γενικά κι αόριστα, μείνετε συντονισμένοι και θα τα πούμε όλα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ >>



Συνδεθείτε μαζί μας στο facebook 

Ή περάστε μια βόλτα από το Βιβλιοπωλείο ΑΙΩΡΑ, Μαυρομιχάλη 11, Αθήνα, 106 79
τηλ. 210 3839000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...