Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Architects Talk

ARCHITECT TALKS by Archisearch στην έκθεση Οικοδομή Expo

Architecture in the era of change

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, Ωρα 12:30 Metropolitan Expo

Σε όλο τον πλανήτη, σήμερα, η αρχιτεκτονική διατηρεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα νέα μονοπάτια της ανάπτυξης: στη Νέα Υόρκη οι starchitects φτιάχνουν από μία πόλη μέσα στην πόλη, με κοινό - στόχο τους διεθνείς πολυεκατομμυριούχους.

Στην Κίνα, τα εισαγόμενα concepts παραγκωνίζονται προς χάριν μιας «νεογέννητης», τοπικής αρχιτεκτονικής γλώσσας. Στο Λονδίνο, οι κλασικές αλλά και οι άλλοτε υποβαθμισμένες γειτονιές αποκτούν το δικό τους σύγχρονο branding, με σκοπό να προσελκύσουν τους ανάλογους ταξιδιώτες, κατοίκους και επιχειρηματίες. Στη Μεσόγειο, ο ανταγωνισμός μεταξύ των παραδοσιακών παικτών στον τουριστικό χάρτη αλλάζει, με τη δύναμη να συγκεντρώνεται στα χέρια των ασφαλέστερων χωρών. Σε όλες τις δημοφιλείς πρωτεύουσες, το airbnb ανατρέπει τα γνωστά δεδομένα στο real estate.

Στην Ελλάδα και την Αθήνα, που τα τελευταία χρόνια συνέρχονται από την οικονομική κρίση, η αρχιτεκτονική καλείται να διασφαλίσει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην ενότητα ARCHITECT TALKS by ARCHISEARCH.gr την νέα σειρά που θεσμοθετεί ο μεγαλύτερος εκθεσιακός όμιλος στην Ελλάδα Rota στα πλαίσια της διοργάνωσης Οικοδομή Expo (BUILDEXPOGREECE.COM) σε επιμέλεια του Vassilios P Bartzokas, εκδότη του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch και ιδρυτή της εταιρίας επικοινωνίας, παραγωγών και δημοσίων σχέσεων Design Ambassador, η θεματική είναι: Architecture in the era of change. Αρχιτέκτονες από τα κορυφαία γραφεία της χώρας, θα μας μεταφέρουν τη δική τους οπτική πάνω στα trends και τα νέα μοντέλα ανάπτυξης.

Σύντομα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ομιλητών και οι θεματικές.

Οικοδομή Expo
Metropolitan Expo, Σπάτα

https://www.facebook.com/events/2310153889314345/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«ΝΥΦΕΣ»

  «Είναι άραγε το όνειρο κάθε κοριτσιού να ντυθεί στα λευκά; Είναι ο γάμος ο προορισμός και η πιο σημαντική στιγμή στη ζωή μιας γυναίκας; Κι...