Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Αν διάβαζα ποιητές της γενιάς του '30

Το dos διοργανώνει το εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού του Ιουνίου αφιερωμένο στη σειρά 4 βιβλίων του Αλέξη Κυριτσόπουλου «Αν διάβαζα ποιητές της Γενιάς του '30» (εκδόσεις Ίκαρος & Μουσείο Μπενάκη).


Το εργαστήρι πραγματοποιείται σε 4 μέρη - 4 μέρες 2, 4, 9 και 11 Ιουνίου και μπορεί να παρακολουθηθεί ενιαία ή αυτόνομα.

Κόστος συμμετοχής 10ευρώ/εργαστήρι.
Για παιδιά 5-10 ετών.

Δήλωση συμμετοχής στο 2104813216 και 6945998466.

Σχετικά με τα βιβλία:

Βιβλίο 1: Πηγαινέλα Στα Σύννεφα, εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σαραντάρη.
"Ποίημα μέσα στο παραμύθι, εικόνα πάνω στο ποίημα, λόγια δεμένα με την ιστορία". (Ελένη Κορόβηλα, Bookpress.gr 31/05/2016)

Βιβλίο 2: Λίγο Ακόμα, εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη.
"Μικρές περιπέτειες ενός παιδιού που ταξιδεύει, χωρίς φόβο, στο πέλαγος με πυξίδα τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και όνειρο ..να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα" (Αλέξης Κυριτσόπουλος, από την παρουσίαση της έκδοσης)

Βιβλίο 3: Βεγγαλικά, εμπνευσμένο από την ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου.
"Η ιστορία ενός ποιητή που ήθελε να στέλνει αστέρια στον ουρανό. Βεγγαλικά! Αστραπές, πεφταστέρια και θρύψαλα φεγγαριού είναι τα υλικά που διαλέγει για να στολίσει τον ουρανό με πυροτεχνήματα και λαμπερά ποιήματα". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλίο 4: Οι Περιπέτειες της Ρόζας, εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου.
"Τα χιόνια, τα σύννεφα, η άνοιξη, όλα χωρούν και όλα συμφιλιώνονται χάρη σε ένα κορίτσι που μέσα στην καταιγίδα κυνηγά πεταλούδες". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μαρίζα Τσάρη

Γεννήθηκε το 1980.
Αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και το 2001 από το North College (BTEC & BA Hons in Applied Art & Design).
Παρακολούθησε το επιμορφωτικό εργαστήριο πάνω στο Εκπαιδευτικό Δράμα στον θεατροπαιδαγωγικό χώρο “Δια-δρω-μές”, το Θέατρο στην Τάξη στην Νέα Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καθώς και άλλα σεμινάρια που αφορούν στην προετοιμασία παράστασης με παιδιά.
Παρακολούθησε επί 10 χρόνια μαθήματα πιάνου και θεωρία της μουσικής. Παίζει μελλόντικα, καζού και μαθαίνει μουσικό πριόνι. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πόρτα σε παιδικές εκπαιδευτικές δράσεις και πραγματοποίησε θεατρικά εργαστήρια σε παιδιά.
Συμμετείχε σαν ηθοποιός από το 2005, μεταξύ άλλων παραστάσεων, και σε πολλές παιδικές παραστάσεις και υπήρξε συνδημιουργός στην παιδική παράσταση “Ιστορίες Μέσα απ’ το Καπέλο”, βασισμένη σε λαϊκά παραμύθια της Λιλής Λαμπρέλη.
Φέτος συνεργάζεται με την θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, ως ηθοποιός σε παιδική εκπαιδευτική / διαδραστική παράσταση.
Πιστεύει πως η Τέχνη είναι τρόπος ζωής και σκέψης. Στηρίζει τη ζωή μας και την οντότητά μας με ποικίλους τρόπους. Βοηθά στο να υπάρχουμε με θέση στη ζωή , βοηθά στην αυτοπεποίθηση, τον αυθορμητισμό, τη φαντασία…στην πίστη του να χτίσεις τον κόσμο σου.

  • Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 στις 6:30 μ.μ. – 8 μ.μ.
  • dos, experiments in creativity
    Αγίου Ιωάννου Ρέντη 122, 18233 Πειραιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...