Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μαυροδάφνη. Μια εκλεκτή ποικιλία αναζητά καινούργιο προφίλ!

Μαυροδάφνη: το γνωστό αρωματικό σταφύλι που καλλιεργείται στον αμπελώνα της Πάτρας και της Κεφαλλονιάς. Το αποξηραμένο δαμάσκηνο, η σταφίδα, η καραμέλα είναι ορισμένα από τα αρώματα των κρασιών της. Στη γεύση τους είναι χαρακτηριστική η χαμηλή οξύτητα και η υπόπικρη γεύση που παραπέμπει ιδανικά στη μαύρη σοκολάτα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ομώνυμου υψηλόβαθμου ερυθρού γλυκού κρασιού. Επιπλέον, η γλυκιά Μαυροδάφνη έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί παλαιώνοντας για αρκετά χρόνια και διαμορφώνοντας τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα που την ξεχωρίζει από τα άλλα ελληνικά γλυκά κρασιά.

Πάντως, αν και η γλυκιά Μαυροδάφνη είναι διάσημη εντός και εκτός Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια οι οινοποιοί μας προσφέρουν και εντυπωσιακά ξηρά κρασιά από την ποικιλία.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, στις 20.00, θα διερευνήσουμε αυτές τις ξηρές εκφράσεις της ποικιλίας.

Με θέμα «Μαυροδάφνη. Μια εκλεκτή ποικιλία αναζητά το καινούργιο της προφίλ» και όπως πάντα, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Maria Netsika, θα ξεκινήσουμε με την εμπεριστατωμένη εισήγηση και θα συνεχίσουμε με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ετικετών.

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, ή για να παρακολουθήσετε τη συγκεκριμένη συνάντηση επικοινωνήστε μας στα: 2310 888311, info@wineplus.gr.

Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 100€.
Το κόστος παρακολούθησης μίας συνάντησης είναι 20€.

https://www.facebook.com/events/686887491851153/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...