Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Ανάβαση στις αλπικές λίμνες Φλέγγας (Βάλια Κάλντα)

#ΒάλιαΚάλντα: ένας τοπικός μύθος και μια από τις πιο παρθένες περιοχές της Ελλάδας! Εντυπωσιάζει και σε κάνει να αγαπήσεις το βουνό και όχι άδικα...
Ελάτε μαζί μας σε μια όμορφη πεζοπορία στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πίνδου και ανάβαση στις πανέμορφες θρυλικές δρακόλιμνες και την κορυφή Φλέγγα (2.159 μ.)!

⛰Λίγα λόγια για την περιοχή...
Το Μαυροβούνι βρίσκεται ανάμεσα στην Καλαμπάκα και τα Ιωάννινα, πάνω από την τεχνητή λίμνη Αώου, και η κορυφογραμμή του αποτελεί τα νότια όρια του εθνικού δρυμού Πίνδου - Βάλια Κάλντα. Η περιοχή έχει ιδιαίτερο οικολογικό ενδιαφέρον, χάρη στα πυκνά φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, τα οποία προσφέρουν καταφύγιο σε σπάνια θηλαστικά (καφέ αρκούδα, λύκος, ζαρκάδι, αγριογούρουνο, κά)

Σε υψόμετρο 1960μ. και 1940μ. υπάρχουν δύο εντυπωσιακές μικρές λίμνες, πάνω στα υπαλπικά υψίπεδα του βουνού Μαυροβουνίου στη Φλέγγα. Η λίμνη που βρίσκεται ψηλότερα δέχεται το νερό των πηγών και με τη σειρά της τροφοδοτεί την δεύτερη που βρίσκεται είκοσι μέτρα χαμηλότερα. Το χειμώνα παγώνουν, και συνήθως παραμένουν κρυμμένες κάτω από ένα στρώμα χιονιού μέχρι την άνοιξη. Οι λίμνες αυτές που αποτελούν το σύμβολο της περιοχής, ενώ στα νερά τους ζουν οι σπάνιοι αλπικοί τρίτωνες (Ichthyosaura alpestris) και άλλα αμφίβια.

‍👣Η διαδρομή μας…
Μέσα από την καρδιά του Εθνικού δρυμού Πίνδου «Βάλια Κάλντα» ξεκινάει το μονοπάτι μας για την ανάβαση στις λίμνες και στην κορυφή της Φλέγγας σε υψόμετρο 2.159 μ. Η διαδρομή κινείται μέσα σε δάσος μαύρης πεύκης, πυξάρια, οξιές και καταλήγει αλπικά όπου βρίσκονται τα αιωνόβια Ρόμπολα "Pinus Leucodermi". Το τελευταίο τμήμα της ανάβασης είναι γυμνό, για περίπου 1 ώρα πεζοπορίας. Στη διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσουμε τρεχούμενα πόσιμα νερά.
Από τη κορυφή της διαδρομής η θέα είναι μοναδική! Νότια βλέπουμε την Τεχνητή λίμνη Αώου και βόρεια φαίνονται οι δυο αλπικές λίμνες της Φλέγγας που και θα επισκεφθούμε. Η επιστροφή γίνεται από το ίδιο μονοπάτι.

>>>Προϋποθέσεις:
ΔΕΝ χρειάζεται να έχετε προηγούμενη εμπειρία.
Απαιτείται στοιχειώδης φυσική κατάσταση, αγάπη για την φύση, όρεξη και καλή διάθεση!

>>>Βαθμός Δυσκολίας: 2/5

>>>Διάρκεια ανάβασης: 3 ½ ώρες
Διάρκεια κατάβασης: 3 ώρες
Σύνολο εκδρομής: 9 ώρες

🗓 Πρόγραμμα: Το σημείο συνάντησης είναι το χωριό Κρανιά (στις 09.00 πμ). Με το λεωφορείο της εταιρείας μας θα μεταβούμε στην αρχή του μονοπατιού λίγο πριν από το «Αρκουδόρεμα».

>>>Κόστος Συμμετοχής : 50 ευρώ ανά άτομο

Περιλαμβάνει:
- Συνοδεία από πιστοποιημένους και έμπειρους οδηγούς
- Ξενάγηση
- Τοπικές μεταφορές από και προς το σημείο συνάντησης
- ΦΠΑ 24%
- Παροχή όλου του απαραίτητου εξοπλισμού (μπατόν, αδιάβροχο τύπου νυχτερίδας)
- Φωτογραφικό υλικό
- Ατομική ασφάλιση ατυχήματος

👉Τι πρέπει να έχετε μαζί σας:
- Ορειβατικά παπούτσια
- Καπέλο
- Μπατόν (προαιρετικά - εάν δεν έχετε σας παρέχουμε εμείς)
- Νερό 1L (το λιγότερο)
- Δεύτερη αλλαξιά ρούχα
- Σνακ ενέργειας
- Πετσέτα
- Σακίδιο (όχι πάνω από 30L)
- Αντιανεμικό/Αδιάβροχο
- Φωτογραφική μηχανή

✅ Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής: https://forms.gle/bLw4AaVPMLFEoq2u6
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Τρίτη 26 Μαΐου.

📩Περισσότερες πληροφορίες: τηλεφωνικά στο 6981878794, με email halkidiki@trekking.gr ή με μήνυμα στη σελίδα μας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
* Με την δήλωση ενδιαφέροντος ο κάθε συμμετέχων υποχρεούται να προβεί σε ενημέρωση του διοργανωτή για τυχόν προβλήματα υγείας και οφείλει να έχει μαζί του τυχόν φαρμακευτική αγωγή που ακολουθεί.
* H διοργανώτρια εταιρεία έχει το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, αναλόγως των καιρικών συνθηκών ή άλλων παραγόντων.
* Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από την δραστηριότητα άτομα που δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ιδίων ή της ομάδας και που ενοχλούν με οιονδήποτε τρόπο τους λοιπούς συμμετέχοντες.
* Για την εξασφάλιση της θέσης σας θα πρέπει να καταβληθεί έως την 26/05/2020 το ποσό της προκαταβολής, που ανέρχεται στα 25 ευρώ.
* Η προμήθεια εμβάσματος από άλλη τράπεζα επιβαρύνει αποκλειστικά μόνο τον καταθέτη.
*Αν υπάρξει ακύρωση έως 7 ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της εξόρμησης, το ποσό επιστρέφεται στο ακέραιο. Αν υπάρξει ακύρωση εντός της εβδομάδας που θα υλοποιηθεί η εξόρμηση, παρακρατείται το 100% του ποσού της προκαταβολής.
*Ελάχιστος αριθμός ατόμων 6. Σε περίπτωση που δε συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός, η εκδρομή ακυρώνεται και επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής εξ ολοκλήρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...