Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πεζοπορία: Μαγικός Διόνυσος


 Η βόρεια πλευρά της Πεντέλης που θα ανακαλύψουμε, είναι καταπράσινη. Το παλαιότατο λατομείο που βρίσκεται πάνω και που θα επισκευθούμε, ξεκίνησε να λειτουργεί πρίν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο.

Καθώς θα ανεβαίνουμε, έχουμε τρία μικρά και όμορφα εκκλησάκια να δούμε. Ο Προφήτης Ηλίας του 17ου αιώνα. Το εξωκλήσι του Αγίου Νικήτα. Το εκκλησάκι του Αγίου Λουκά χτισμένο την δεκαετία του 50, σε θέση όπου υπήρχε βυζαντινός ναός και ακόμα παλαιότερα αρχαίος. Έχει πηγή με νερό, αρκετή σκιά και ωραία ατμόσφαιρα.
• Μεταφορά με δικό σου μέσο.
• Χαμηλότερη τιμή σε φοιτητές ή παιδιά.
• Κρατήσεις θέσεων έως Παρασκευή 22 Οκτ
• Την παρασκευή 22 Οκτ αποστέλλεται το σημείο συνάντησης σε όλους όσους έχουν κάνει επιτυχή κράτηση και πληρωμή.
Στα χαμηλά θα δούμε το πάρκο με τα αγάλματα στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Διονύσου. Γνωστοί γλύπτες αποδέχθηκαν την πρόσκληση για το συμπόσιο γλυπτικής της Κοινότητας Διονύσου με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και αποτύπωσαν τις ιδέες τους σε όγκους μαρμάρου που κοσμούν την πλατεία.
Το μουσείο λατομικής τέχνης είναι και αυτό σε σημείο που προσφέρεται για ξεκούραση, φωτογραφίες και δύο πολυ όμορφα μπαλκόνια σε ψηλά σημεία που σίγουρα θα προκαλέσουν τις φωτογραφικές μας. Ένας πρότυπο χώρος αρχιτεκτονικής λατομικού τοπίου και παράλληλα αναψυχής και πολιτισμού.
Στο πρώτο κομμάτι καθώς και στο τελευταίο κομμάτι, η διαδρομή μας θα μας περάσει απο τα σοκάκια του Διονύσου, ένα μείγμα κτιρίων και χλωρίδας που προσδίδει πραγματική ποιότητα ζωής. Ο οικισμός αυτός δέν είναι σαν τους άλλους, αφού το τσιμένο και τα ψηλά και άχαρα κτίρια της πρωτεύουσας απουσιάζουν.
• Απόσταση: 7 χλμ
• Δυσκολία: 1+
• Διαδρομή κυκλική.
• Επιπλέον πληροφορίες &
δήλωση συμμετοχής:

https://nextdestination.gr/events/magic-dionysos/
SUNDAY, OCTOBER 24, 2021 AT 9:45 AM – 2 PM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...