Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΕΘΕ // Εκπαίδευση θεατρικών εκπαιδευτών // Εκπαιδευτικό - Θεατρικό σεμινάριο

 


Εκπαίδευση Θεατρικών Εκπαιδευτών

δια του Θεάτρου της Έρευνας του Φάνη Κατέχου στο Handmade and Recycled Theater Festival
Το εργαστήριο «Εκπαίδευση Θεατρικών Εκπαιδευτών» αφορά την διάπλαση εκπαιδευτών μέσω της θεατρικής πρακτικής «Θέατρο της Έρευνας» του Φάνη Κατέχου. Πρόκειται για μια σειρά βιομαθημάτων κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες δημιουργούν τη προσωπική τους εργαλειοθήκη και κατ’ επέκταση το δικό τους σύστημα για να οδηγήσουν και να εργαστούν με ένα σύνολο ανθρώπων μέσω της θεατρικής διαδικασίας.
Πιο συγκεκριμένα, στην εκπαίδευση θεατρικών εκπαιδευτών οι ασκούμενοι:
- Γνωρίζουν και εξασκούνται σε γνωστές θεατρικές μεθόδους και τεχνικές (τεχνικές των Jerzy Grotowski, Odin Teatret, Tadashi Suzuki, Susan Batson, τεχνικές μιμικής, θεατρικού clown και θεάτρου Noh), σε πρακτικές και τεχνικές που βρίσκουν εφαρμογή στο θέατρο (ακροβατικά εδάφους, yoga, qigong, juggling - χειρισμός αντικειμένων επιδεξιότητας), αλλά και σε τεχνικές του Θεάτρου της Έρευνας.
- Συζητούν και διαμορφώνουν τον Δεοντολογικό Κώδικα που χρειάζεται να ακολουθούν ως εκπαιδευτές και που χρειάζεται να διέπει τη μαθησιακή εμπειρία.
- Μέσα από πρακτικά και θεωρητικά ερεθίσματα και οδηγίες, μαθαίνουν να οργανώνουν και να εφαρμόζουν την προσλαμβάνουσα γνώση της εκπαίδευσης τους.
- Μαθαίνουν τις μεταβλητές που καθορίζουν το σύστημά τους (χρόνος, χώρος, πλήθος, πολυπολιτισμικότητα, φύλο, σωματική, συναισθηματική και νοητική κατάσταση κ.α.) και το πως να είναι ευέλικτοι και να το προσαρμόζουν στις εκάστοτε συνθήκες.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, performer, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, σπουδαστές θεατρικών σχολών, ανώτερων επαγγελματικών σχολών και σχολών παραστατικών τεχνών, κοινωνικούς λειτουργούς, σπουδαστές και επαγγελματίες των θετικών και θεωρητικών επιστημών που επιθυμούν να εφαρμόσουν τη θεατρική διαδικασία στον κλάδο τους.
Στόχος της εκπαίδευσης είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια πολυδιάστατη οπτική του θεάτρου και να εφοδιαστούν με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να δημιουργήσουν την προσωπική πρακτική - μέθοδο με βάση το θέατρο που θα εφαρμόζουν αποτελεσματικά στις ομάδες με τις οποίες εργάζονται:
- Θεατρικές ομάδες
- Σπουδαστές θεάτρου, χορού και άλλων παραστατικών τεχνών
- Σπουδαστές των θεωρητικών και θετικών επιστημών
- Παιδιά και Νέοι
- Άτομα με ειδικές ανάγκες
- Μετανάστες
- Πρόσφυγες
- Ομάδες σε κοινωνικές δομές (π.χ. φυλακές, ψυχιατρεία κ.α.), δομές υγείας (π.χ. νοσοκομεία), επαγγελματικές δομές (π.χ. εταιρείες)
κ.ο.κ.
Στο διήμερο εργαστήριο κατά τη διάρκεια του 9th HRTFest θα γίνει μια πρακτική και θεωρητική εισαγωγή στην εκπαίδευση των θεατρικών εκπαιδευτών.
Εισηγητής : Φάνης Κατέχος
Για να παρακολουθήσετε το σεμινάριο είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης!
Τηλ. επικοινωνίας: 6973597570
THURSDAY, 21 OCTOBER 2021 FROM 16:30-18:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...