Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Δρόμοι του νερού // Πλατεία Συντάγματος


 Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του This is Athens-City Festival που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, σας προσκαλούμε σ' έναν περίπατο με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, στην καρδιά της πόλης μας. Θα κατηφορίσουμε την οδό Ερμού, θα κάνουμε μια στάση στο Μοναστηράκι και από εκεί, ακολουθώντας την οδό Αδριανού, δίπλα στην Αρχαία Αγορά, θα φτάσουμε στον Κεραμεικό, για να καταλήξουμε στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Στη διάρκεια του περιπάτου, η Ιστορικός - Αρχαιολόγος ΕΚΠΑ, Νίκη Καραγεώργου, θα μιλήσει για τα αρχαία υδραγωγεία, τις κρήνες και τα ποτάμια της Αθήνας, ξανασυστήνοντας στο αθηναϊκό κοινό, το νερό και τους δρόμους στους οποίους αυτό εξακολουθεί να κυλά αιώνες τώρα.
Σκοπός μας είναι να προσεγγίσουμε ξανά το αγαθό, πάνω στην ύπαρξη του οποίου στήθηκε η πόλη μας, οι μύθοι και ο πολιτισμός της και, ίσως, να αναθεωρήσουμε την ατομική και κοινωνική μας σχέση με το νερό.
Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Συντάγματος, αριστερά της εισόδου στο σταθμό του μετρό.
Κόστος: 10 € ανά άτομο, στην τιμή περιλαμβάνεται και η είσοδος στο μουσείο. Δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 6. ΠΡΟΣΟΧΗ: λόγω της εποχής και της ώρας, οι διοργανωτές ΔΕΝ συστήνουν τον περίπατο για μικρά παιδιά.
Διάρκεια: περίπου 90 λεπτά.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: ντυθείτε με άνετα ρούχα, φορέστε άνετα παπούτσια, έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...