Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

“Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής” // «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι - “Stabat Mater” του Καρλ Τζένκινς


 Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες συνθέσεις επέλεξε ο “Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής” για το ευφάνταστο μουσικό πρόγραμμα με το οποίο υποδέχεται το κοινό στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Σάββατο 28 Μαΐου.

H μια κλασική, οι «Τέσσερις εποχές» του Αντόνιο Βιβάλντι, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα έργα κλασικής μουσικής.
Η άλλη, μια ανατρεπτική επιλογή σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση, το “Stabat Mater” του σύγχρονου συνθέτη Καρλ Τζένκινς, όπου η κλασική αρμονία εμπλουτίζεται με παραδοσιακά ακούσματα της Ανατολής και το εντυπωσιακό ιδίωμα παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις ερμηνείες μιας κλασικής μονωδού (Αγγελική Καθαρίου) και μιας παραδοσιακής τραγουδίστριας (Σαββίνα Γιαννάτου).
Και τα δυο έργα ερμηνεύει η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, με σολίστ τον βιολονίστα Σίμο Παπάνα, τον Γεράσιμο Χοϊδά στο τσέμπαλο και τον Ρενάτο Ρίπο στο βιολοντσέλο (μπάσο κοντίνουο) και σε σύμπραξη με τα χορωδιακά σύνολα Musica- Χορωδία των Φίλων της Μουσικής και Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη («Stabat Mater»).
Η συναυλία είναι τιμητικά αφιερωμένη στον Άρη και στη Λίλιαν Βουδούρη.
Μια μουσική συνάντηση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!
📍Συναυλία-Αφιέρωμα στον Άρη και Λίλιαν Βουδούρη
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Σάββατο 28 Μαΐου 2022, ώρα 20:30
Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ: https://bit.ly/3kWUgHr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΚΗΠΟΣ: Νεφέλη Φασούλη // Αντώνης Απέργης

  Το Σάββατο 18 Μαΐου, η ομάδα του “Κήπου” ενώνεται για μία σπάνια φορά στη σκηνή του Ίλιον plus για να σας παρουσιάσει τα τραγούδια του και...