Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»


ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ «ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»


ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΥ 1913 – 1918″

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ξεκινήσαμε & για τα επόμενα 2 χρόνια θα εξασφαλίσουμε

18000 γεύματα / μήνα
1200 διανομές τροφίμων / μήνα
3000 διανυχτερεύσεις / μήνα
16000 ιατρικές πράξεις , ψυχολογική & συμβουλευτική υποστήριξη / μήνα
ανταλλαγή υπηρεσιών χρόνου
5 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε 100 απόρους
φάρμακα σε 300 απόρους / μήνα

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει μόνιμες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ στους Δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας & Περάματος , στον Δήμο Πειραιά, στον Δήμο Νίκαιας και στον Δήμο Κορινθίων.
Δημιουργούμε ένα ευρύ Κοινωνικό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια.
Εδώ η ζωή παίρνει χρώμα !
    Περισσότεροι από το 42,5% των Ελλήνων και πάνω από το 20% των παιδιών ζούν κάτω από το όριο της φτώχειας. Η συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών (84,2%) στην Ελλάδα ανήκουν σε νοικοκυριά με υπεύθυνο εργαζόμενο ή συνταξιούχο. Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου δομών , που θα δώσει τη δυνατότητα για ισότιμη και ισόνομη πρόσβαση όλων των πολιτών , και κυρίως των επαπειλούμενων από φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό , σε βασικά κοινωνικά αγαθά , όπως η στέγαση , η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η σίτηση. Η ορθή λειτουργία του συγκεκριμένου δικτύου απαιτεί τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας , τόσο σε επίπεδο Δήμου και συλλογικοτήτων όσο και σε επίπεδο ατομικών ενεργειών.
ΕλΦυλλάδιοD
    Καθημερινά το κάθε κοινωνικό εστιατόριο της κάθε δομής παρέχει φρέσκο και ζεστό φαγητό σε 150 οικογένειες . Τα κοινωνικά παντοπωλεία κάθε μήνα εξυπηρετούν 500 οικογένειες , πολλές από τις οποίες είναι πολύτεκνες, παρέχοντάς τους τα απαραίτητα τρόφιμα και ρούχα για τη σωστή τους διαβίωση. Παράλληλα , τα ανοιχτά κέντρα διημέρευσης φιλοξενούν , βοηθούν και παρέχουν ζεστασιά σε περίπου400 άτομα ημερησίως. Οι συμπολίτες μας έχουν την δυνατότητα να κάνουν μπάνιο και να πάρουν καθαρά ρούχα , να ξεκουραστούν , να ζεσταθούν και να προμηθευτούν δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Ένας βασικός στόχος είναι να βρούν διέξοδο στα προβλήματά τους , να ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην αγορά εργασίας , με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.
ΕλΦυλλάδιοC
   Ο Όμιλός μας δίνοντας βάση στο παιδικό χαμόγελο και στις βασικές παιδικές ανάγκες , έχει δημιουργήσει μέσα στις Δομές ειδικούς τομείς , όπως παιχνιδοθήκη , παιδική βιβλιοθήκη, παιδική ιματιοθήκη και χώρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών. Παράλληλα , για να στηρίξουμε τα νέα παιδιά σε ότι αφορά την εκπαίδευση και την πρόοδό τους λειτουργούμε επιπλέον Κοινωνικό Φροντιστήριο , Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης & Μελέτης Παιδιών Δημοτικού, καθώς και Παιδικά Τμήματα Αγγλικής Γλώσσας.
Οι δομές μας λειτουργούν καθημερινά
από τις 09:00 το πρωί μέχρι τις 21:00 το βράδυ.
Θα ήταν χαρά μας να τις επισκεφτείτε,
να γνωρίσετε τους χώρους και να δείτε το έργο μας.
ΕλΦυλλάδιοΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

P. Karousos Concert in Dubai at the 9th International Action Art Symposium, Dubai

  9TH INTERNATIONAL ACTION ART SYMPOSIUM, DUBAI – 13TH-18TH MAY 2024. IOANNIS MARONITIS GENERAL PRESIDENT AND CEO OF INTERNATIONAL ACTION AR...