Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ - ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ - ΟΜΙΛΟΣ UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ‏


Ο Κεφαλλονίτης συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος
συγχαίρει τον Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO
Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας
Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της 
UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη 
Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννη Μαρωνίτη για την 
φιλανθρωπικήπροσφορά και το έργο της UNESCO.
Στα πλαίσια των ανθρωπιστικών του δράσεων του ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων απέστειλε μεγάλες ποσότητες φαρμάκων για τους σεισμόπληκτους στην Κεφαλονιά. Τα κιβώτια με τα φάρμακα παρέλαβε ο Όμιλος UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης ο οποίος θα έχει και την ευθύνη διανομής τους στους δικαιούχους.
Συγκεκριμένα, το επιστημονικό προσωπικό με το οποίο έχουν στελεχωθεί οι μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Πειραιώς, Κορινθίων καθώς και Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος, συγκέντρωσε 1.000 τεμάχια φαρμάκων 38 διαφορετικών ειδών, σε μία προσπάθεια να ανακουφίσει τους πληγέντες των πρόσφατων αλλεπάλληλων σεισμικών δονήσεων που κατέστρεψαν δεκάδες κατοικίες στο νησί της Κεφαλονιάς αλλά και στους συνανθρώπους μας που βιώνουν τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και η Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης κα Αναστασία Αποστολοπούλου – Παπαδάτου σε κοινή δήλωσή τους τόνισαν «Στην Κεφαλλονιά, αγωνίζονται καθημερινά για τα απολύτως απαραίτητα. Έπειτα από τις καταστροφικές σεισμικές δονήσεις, είδη πρώτης ανάγκης όπως η τροφή, η στέγη, είδη ρουχισμού και τα φάρμακα αποτελούν πολυτέλεια για ένα μεγάλο μέρος των συνανθρώπων μας.
Είναι απαραίτητο να σταθούμε αλληλέγγυοι στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς που προσπαθούν με αξιοπρέπεια να ξεπεράσουν αυτή την τεράστια καταστροφή. Πρόκειται για την έναρξη μίας στενής συνεργασίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και του Ομίλου UNESCO Κεφαλληνίας και Ιθάκης, η οποία και θα συνεχισθεί και με περαιτέρω διανομές ειδών πρώτης ανάγκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...