Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

«Η ΠΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏

«Η ΠΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ»
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά την εξαιρετική καλλιτεχνική δημιουργία της διακεκριμένης σκηνοθέτιδος και ηθοποιού Άντζελας Ισμαήλου, όπως αυτή εκφράζεται στην ταινία ‘Η ΠΟΛΗ ΜΙΑΣ ΝΕΚΡΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ’. Στο έργο αυτό αναδεικνύεται η Ελλάδα μέσα από το ιστορικό, φιλοσοφικό και καλλιτεχνικό υλικό των ανεξάντλητων μύθων που ψιθυρίζουν τα απαράμιλλης ομορφιάς και ενέργειας ελληνικά τοπία. Με αυτόν τον τρόπο μεταδίδεται σε παγκόσμια κλίμακα και σε μία από τις δυσκολότερες των εποχών το μήνυμα ότι ο πολιτισμός αυτής της χώρας είναι τόσο επιβλητικός που είναι στην βάση του αταλάντευτος: μονάχα η επιφάνεια της ελληνικής θάλασσας είναι ταραγμένη και κυματώδης, ενώ τα θεμέλιά της παραμένουν ατάραχα σαν τους βυθούς της.
Ανέκαθεν ο πολιτισμός ήταν η βαριά βιομηχανία της χώρας μας: εδώ τέθηκαν και απαντήθηκαν τα αρχέγονα ερωτήματα της ανθρωπότητας. Εδώ το μυστήριο της Ανατολής έγινε δυνατή αποκάλυψη της λογικής. Το Hollywood έχει πολλάκις υποκλιθεί στο μεγαλείο της Αρχαίας Ελληνικής διανόησης και φαντασίας, όμως μέσα από την συγκεκριμένη ταινία διαφαίνεται χωρίς αμφιβολία πως η σύγχρονη Ελλάδα είναι ζωντανή και συνεχίζει να δημιουργεί αποφασισμένη να μην είναι μόνο περήφανη για τους προγόνους της, αλλά να κάνει υπερήφανους και τους απογόνους της. Δεν υπάρχει καλύτερη πρεσβεία για την Ελλάδα στην σημερινή εποχή, όπου ο διάλογος διεξάγεται στο επίπεδο της παγκόσμιας εικόνας, από τις ταινίες που προβάλλουν τον θεραπευτή ήλιο της και διδάσκουν το πνεύμα της αποκαθιστώντας την ως αυτό που ήταν πάντοτε: καταφύγιο της δυτικής ανησυχίας και πρότυπο φιλειρηνικής πολιτικής και ανθρωπιστικού ιδεώδους για ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης τόνισε σε δήλωσή του «πρόκειται για μία ταινία γυρισμένη στον ιερό τόπο της Πάτμου, που αποτελεί αδιαμφισβήτητα μνημείο παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, με εξαιρετικό cast Ηθοποιών, εκπληκτικό σενάριο και έχει εξασφαλισμένη επιτυχία. Στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κατανοούμε την σπουδαιότητα που έχει για την Ελλάδα το να γυρίζονται διεθνείς παραγωγές στα εδάφη της και, ως εκ τούτου, θα είμαστε πάντα ενεργοί υποστηρικτές κάθε σοβαρής προσπάθειας που έχει σκοπό να καταστήσει την Ελλάδα ανταγωνιστικό τόπο γυρισμάτων ταινιών, τόσο από Ελληνικές, όσο και από ξένες εταιρίες παραγωγής, οι οποίες χρησιμοποιώντας την διεθνή γλώσσα ως εργαλείο επικοινωνίας μεταλαμπαδεύουν τις ελληνικές ιδέες σε διεθνές επίπεδο. Έχουμε την πεποίθηση πως η συγκεκριμένη μορφή πολιτιστικής επένδυσης αποβαίνει από κάθε άποψη εξαιρετικά επικερδής για την χώρα μας ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε βιώνοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.»
Στην ταινία συμμετέχουν Ηθοποιοί από όλο τον πλανήτη και μετέτρεψαν τα γυρίσματα σε μία πολυεθνική συνάντηση. Συγκεκριμένα, η Σκηνοθέτιδα και Σεναριογράφος της ταινίας είναι η Ελληνίδα κα Άντζελα Ισμαήλου η οποία και έχει σκηνοθετήσει και έχει κάνει την αφήγηση του ντοκιμαντέρ “Great directions”, συμμετέχουν οι Ηθοποιοί: ο μεγάλος Έλληνας Ηθοποιός κ. Γιάννης Βόγλης που έχει αφήσε ιστορία στο Ελληνικό Θέατρο και τον Ελληνικό Κινμηματογράφο με συμμετοχή σε ταινίες όπως «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», το «Κορίτσια στον ήλιο» και άλλες, η κα Ρούλα Πατεράκη που έχει διασκευάσει και ανεβάσει την παράσταση «Οιδίπους» ενώ έχει σκηνοθετήσει πολλά επιτυχημένα έργα και έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους Σκηνοθέτες και Συγγραφείς, ο Καναδός κ. Shaun Benson που έχει πρωταγωνιστήσει στην μακρβιότερη σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης “General Hospital”, o Άγγλος κ. Bernard Hill γνωστός για τους ρόλους του σε τεράστιες καλλιτεχνικές και εμπορικές ταινίες όπως ο «Τιτανικός», ο «Άρχοντας των δαχτυλιδιών» και άλλες, η Αγγλίδα κα Sarah Miles η οποία προτάθηκε για το Oscar Α’ Γυναικείου Ρόλου το 1971 για την ταινία του David Lean «Η κόρη του Ράϊαν» καθώς και ο κ. Erich Wildpret από την Βενεζουέλα που έχει πρωταγωνιστήσει μεταξύ άλλων καιστις ταινίες “Zero Hour” και “Samuel”.
Η ταινία παρουσιάσθηκε ενώπιων όλων των Συντελεστών και άλλων εξέχοντων προσωπικοτήτων από τον χώρο του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και ΄΄ετυχε μεγάλης προσοχής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...