Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, Η ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ




Στα πλαίσια των δράσεών του με επίκεντρο την αλληλεγγύη  ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σας προσκαλεί στην ομιλία της Ψυχολόγου κας Βασιλικής Χείλαρη με θέμα «Κατάθλιψη, η νόσος της ψυχής» την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και ώρα 18.00 στην Κοινωνική Δομή Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας Πειραιά «Λιμάνι Αλληλεγγύης» (Ακτή Ποσειδώνος 2 - 4, Πύργος Πειραιά, 1ος Όροφος).
Η κα Βασιλική Χείλαρη, Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, θα αναλύσει τα βαθύτερα αίτια της πρόκλησης και εμφάνισης ήπιας ή βαρύτερων μορφών κατάθλιψης. Οι συμμετέχοντες, επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα συμπτώματα που φανερώνουν την τάση κάποιου να εμφανίσει κατάθλιψη. Η κα Χείλαρη τόνισε χαρακτηριστικά «Όπως το σώμα έτσι και η ψυχή μας έχει ανάγκη από φροντίδα. Εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της νόσου της ψυχής, της κατάθλιψης, οφείλουμε με την βοήθεια ειδικών να μεριμνήσουμε για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της.»
«Άκρως σημαντική είναι η στήριξη από το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον. Ιδιαίτερα σε μία δύσκολη περίοδο, πρωτοβουλίες όπως η δημιουργία μονίμων Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, εκ των οποίων και η λειτουργία τμήματος Ψυχολογικής Υποστήριξης για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη μας αποδεικνύουν ότι υπάρχουν τρόποι για έναν πάσχοντα να βρει μία ζεστή αγκαλιά και να κερδίσει το χαμένο του χαμόγελο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.
Είστε όλοι προσκεκλημένοι.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...