Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ‏



Ένα πανέμορφο παραδοσιακό χωριό με ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενηθεί στην Μαρίνα Αλίμου που υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων θα δώσει παραδοσιακό άρωμα και χρώμα στην καρδιά της Άνοιξης από το Σάββατο 5 έως και την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.

Στο Παραδοσιακό Χωριό θα φιλοξενηθούν περίπτερα με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας καθώς και άλλων κρατών, με παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες και πολλές άλλες εκπλήξεις εμπνευσμένες από τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Με ελεύθερη είσοδο οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθούν ποικίλο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από δεκάδες παραδοσιακά και σύγχρονα Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα καθώς και από την Αίγυπτο, την Γεωργία και πολλά ακόμη γειτονικά κράτη, Ερμηνευτές και Μουσικά Σχήματα και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Επίσης, θα λειτουργεί περίπτερο με Εικαστικά έργα, χειροποίητα κοσμήματα και σπιτικά καλλυντικά μελών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων καθώς και εικαστικό εργαστήρι για παιδιά.

«Σκοπός μας είναι η ανάδειξη και διατήρηση του πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας υπενθυμίζοντας στο ευρύ κοινό ότι η Παράδοση και η Τέχνη πρέπει να είναι προσιτές ιδιαίτερα την περίοδο που διανύουμε αντιμετωπίζοντας τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Η επαφή με την Ελληνική Παράδοση μέσω της Τέχνης είναι αγαθό που όλοι μας έχουμε ανάγκη γιατί μέσα από την ουσιαστική γνωριμία με τις ρίζες μας αποκτούμε δύναμη για το μέλλον» τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA) για την Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης.

Την Παρουσίαση του προγράμματος έχει αναλάβει ο κ. Κώστας Βενετσάνος.

Ωράριο λειτουργίας -> Καθημερινά: 16.00 – 22.00
Σάββατο και Κυριακή: 10.00 – 22.00

Τα πανέμορφα ξύλινα σπίτια είναι κατασκευή της Ανώνυμης Εταιρείας «Ανοδικό Πλάνο Δόμησης» - Ιδιοκτήτης κ. Δημήτρης Συλιβάκης.


Είστε όλοι προσκεκλημένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου στο Athens Marriott Hotel

Έργα Π. Καρούσου για την Μελίνα Μερκούρη στο Athens Marriott Hotel   Κυριακή, 21 Απριλίου 2024. Έργα του μουσικοσυνθέτη Παναγιώτη Καρούσου σ...