Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Εορταστική Συναυλία / Ρωσικό Πολιτιστικό Κέντρο / Российский центр науки и культуры в г.Афины

Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η εορταστική συναυλία, αφιερωμένη στην Ημέρα του Υπερασπιστή της Πατρίδας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Μιχαήλ Σερέγκιν, βοηθός Στρατιωτικού Ακόλουθου της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η μουσική συναυλία. Για πρώτη φορά στη σκηνή του ΡΠΕΚ εμφανίστηκε η ορχήστρα της Στρατιωτικής Μουσικής ΑΣΔΥΣ του Στρατού Ξηράς υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλης Χασούρης (Ταγματάρχης, Υποδιοικητής Στρατιωτικής Μουσικής) και του Αθανάσιου Μανιάτη (Ταγματάρχης, Διεύθυνση Μουσικού ΓΕΣ). Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε ελληνικά και ρωσικά γνωστά και δημοφιλή κομμάτια. Η Evdokia Moysidou και η Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου ερμήνευσαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο τραγούδια εκλεκτά και μελωδίες λατρεμένες.
Η συναυλία και το πλούσιο πρόγραμμά της προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον μεταξύ όλων των προσκεκλημένων. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους εκπρόσωποι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ελλάδας, πολιτικοί, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι συλλόγων, φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων και οι συμπατριώτες μας.
Επίσης, οι καλεσμένοι της βραδιάς είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας της Mioara Chiparus Photography "Whispers of Siberia". Η έκθεση αναφέρεται στο ταξίδι της φωτογράφου που έκανε με το Υπερσιβηρικό, διασχίζοντας όλη τη Ρωσία.
Στρατιωτική Μουσική Φρουράς Αθηνών/Military Band of Athens










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ilias Zoutsos: Reinventing Tradition - A creative musical approach

  Reinventing Tradition - A creative musical approach Λyrα: The journey - From ancient times to today's reinvention of lyra as a modern ...