Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Α. Πολυζωγόπουλος quartet | H τρομπέτα στα καλύτερά της

Ο σπουδαίος τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα νέα κεφάλαια στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σύγχρονη ελληνική, και όχι μόνο, jazz σκηνή.  Ο γεννημένος σ’ ένα μικρό χωριό της Ηλείας, πολυτάλαντος καλλιτέχνης, ξεκίνησε την πορεία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα, μέχρι που ανακάλυψε στα 18 του , την τρομπέτα.  Σπούδασε jazz τρομπέτα στο κονσερβατόριο του Amsterdam, πλάι σε μεγέθη όπως τον Paolo Fresu ή τον Markus Stockhausen!
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Ανδρέα Πολυζωγόπουλου, είναι η αέναη αναζήτηση του καινούργιου, χωρίς τον φόβο του ρίσκου.  Μία ματιά στη δισκογραφία του μαρτυρά κάτι τέτοιο με το ακουστικό κι επιτυχημένο άλμπουμ αφιέρωμα στους Pink Floyd να ακολουθείται από τον ambient και ηλεκτρικό δίσκο “One Inch of Love”. Ο ευρωπαϊκός ήχος της jazz πάντως, είναι ο χώρος που ο Πολυζωγόπουλος νιώθει ως περισσότερο προσφιλή και οικείο, με επιρροές από τους Frezu, Rava, Molvær κλπ. θεωρώντας εξ’ ίσου σημαντικά στην μουσική, τον ρυθμό αλλά και τη ..σιωπή! 
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς
28.03.2018
Τε: 21:30
€10-15

Σταύρος Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Cosmos: Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία της ΕΡΤ

  Tο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμ...