Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ο πολυβραβευμένος ποιητής Γιαν Βάγκνερ στην Αθήνα

Κάτοχος των μεγαλύτερων λογοτεχνικών διακρίσεων της γλώσσας του ο Γιαν Βάγκνερ είναι στα 45 του μόλις χρόνια ο πιο πολυσυζητημένος και πολυδιαβασμένος Γερμανός ποιητής του καιρού μας. Η λεπταίσθητη παρατήρηση, η πρωτοτυπία των θεμάτων και η μορφοπλαστική του δεξιοτεχνία κάνουν τη γραφή του εντελώς ξεχωριστ.
Ο Γιαν Βάγκνερ τιμήθηκε πέρυσι με το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της Γερμανίας, το Βραβείο Georg Büchner (Γκέοργκ Μπύχνερ).
Όχι μόνο για τη χαρά και το παιχνίδισμα της γλώσσας ή τον αριστοτεχνικό χειρισμό της φόρμας, αλλά και για το ότι με την ποιητική του τέχνη αποκαλύπτει στιγμές της καθημερινότητας και της πραγματικότητας, μέσα απ’ τις οποίες ο κόσμος ξεπροβάλλει σαν να τον βλέπουμε για πρώτη φορά.
Η πρώτη του αυτή παρουσίαση του Γιαν Βάγκνερ στην Ελλάδα στο πλαίσιο της «Αθήνας Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018» συνοδεύεται και από μια δίγλωσση ανθολογία ποιημάτων του που θα κυκλοφορήσει στις 22/3 από τις Εκδόσεις «Κίχλη».
Η απόδοση των ποιημάτων στην ελληνική γλώσσα, τα σχόλια και το επίμετρο της έκδοσης είναι του ποιητή και μεταφραστή Κώστα Κουτσουρέλη, ο οποίος θα παρουσιάσει τον Γιαν Βάγκνερ στην εκδήλωση και θα συνομιλήσει μαζί του.
Τα βιβλία του Γιαν Βάγκνερ θα διατίθενται από 19/3 και στους χώρους του Ινστιτούτου.
Ο Γιαν Βάγκνερ θα τα υπογράψει μετά την εκδήλωση.
Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα
23.03.2018
Πα: 19:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Χαρά Παπαγεωργίου

http://www.debop.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τραγούδια του συνθέτη Π. Καρούσου για Μάρκο Μπότσαρη και Λόρδο Βύρωνα στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών

  Εκδήλωση με έργα του συνθέτη Π. Καρούσου στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών Υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων   Τετάρτη 20 Μαρτίου 202...