Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Εργαστήριο Θεατρικής και Σωματικής Έκφρασης σε έξι συναντήσεις

Έκφραση | Παιχνίδι | Φαντασία | Δημιουργία | Συναισθήματα | Ομαδικότητα | Επικοινωνία


Η Ομάδα Θεατρικής και Σωματικής Έκφρασης απευθύνεται σε ανθρώπους, οι οποίοι θα ήθελαν να βρουν έναν εναλλακτικό τρόπο έκφρασης και απελευθέρωσης. Στόχος της ομάδας είναι η έκφραση, η επικοινωνία και η συλλογική δημιουργία σε αυτοτελείς ομάδες, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά.
Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στον αυτοσχεδιασμό, σε βασικές αρχές θεάτρου, ασκήσεις απελευθέρωσης του στρες, ασκήσεις σωματικού θεάτρου, ασκήσεις ψυχο-σωματικής ενεργοποίησης και έκφρασης, ομαδικότητας, ρυθμού, φωνής, συγχρονισμού και σύνδεσης της ομάδας, επιτυγχάνοντας έτσι βαθιά σύνδεση με το σώμα, τα συναισθήματά μας, αλλά και τα άλλα μέλη της ομάδας.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να:

-δοκιμάσουν νέους ρόλους
-καλλιεργήσουν την φαντασία τους
-ανήκουν σε μία ομάδα δημιουργίας
-καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα
-αναπτύξουν το θάρρος και την αυτοπεποίθησή τους
-εκφράσουν δημιουργικά τις ιδέες και τα συναισθήματά τους
-διερευνήσουν τα προσωπικά όρια του σώματος και της φωνής τους
-εξασκηθούν σε βασικές αρχές της υποκριτικής και σωματικού θεάτρου
-βρουν ένα διέξοδο της καθημερινότητας και να διασκεδάσουν παίζοντας
-συνάψουν βαθείς δεσμούς με τα άλλα μέλη της ομάδας

Στο τμήμα μπορεί ο οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου προηγούμενης εμπειρίας!

Στο τμήμα μπορεί κάποιος να συμμετέχει με ημερήσια ή μηνιαία συνδρομή ανάλογα τις ανάγκες του.

Πότε: Οι συναντήσεις μας θα γίνονται κάθε Δευτέρα στις 18.30-20.30

Πού: Φειδιππίδου 22, Αμπελόκηποι, στον 3ο όροφο.

Τηλ. επικοινωνίας- εγγραφές: 6974828873

Κόστος: 15 ευρώ το μάθημα, είτε 80 ευρώ εξόφληση όλων των μαθημάτων, με προκαταβολή.

Έναρξη τμήματος τη Δευτέρα 15/-5 και κάθε Δευτέρα για 6 συναντήσεις ως τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020.

Σε συνεργασία της Συμμορίας του Ήλιου και του Ον Off Στούντιο.

Μελίνα Σκούφου
Σκηνοθέτις | Θεατροπαιδαγωγός | Εμψυχώτρια Ομάδων

Το 2012 ίδρυσε τον χώρο τέχνης «Συμμορία του Ήλιου», όπου διεξάγει εργαστήρια και σεμινάρια θεάτρου και δημιουργικής έκφρασης σε παιδιά και ενήλικες αλλά και στεγάζει πρόβες για θεατρικές παραστάσεις.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Από πολύ μικρή ηλικία αγάπησε τη ζωγραφική και τον αθλητισμό, να γράφει ποιήματα και όταν αγόρασε την πρώτη της κιθάρα άρχισε να τα μελοποιεί.

Το θέατρο ήρθε στη ζωή της ως ένας παραπάνω τρόπος έκφρασης. Σπούδασε Υποκριτική-Σκηνοθεσία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήματος Θεατρικών Σπουδών (2004-2008), απ’ όπου έχει λάβει Τιμητική Διάκριση για επιτυχημένη επαγγελματική πορεία μετά την απόκτηση πτυχίου. Σπούδασε στη σχολή σωματικού θεάτρου Duende School of Ensemble Physical Theatre (2015). Αποφοίτησε με Άριστα από το μεταπτυχιακό Υποκριτικής-Σκηνοθεσίας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Έχει παρακολουθήσει -μεταξύ άλλων- μαθήματα και σεμινάρια ζωγραφικής, ακροβατικών, yoga, τελετουργικού (ολιστικού) θεάτρου, σωματικού θεάτρου, δραματοθεραπείας, εναλλακτικών θεραπειών, κιθάρας, μουσικής σύνθεσης, κ.ά.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο («Αίας», σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα, Νέα Σκηνή Εθνικού, 2008, -«Wolfgang», σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, Νέα Σκηνή Εθνικού, 2008), με το Αμφι-Θέατρο («Λέσχη της Αυτοκτονίας», σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, 2009), και άλλες θεατρικές παραγωγές σε Αθήνα, δίπλα στους σκηνοθέτες Παντελή Δεντάκη, Δημήτρη Μυλωνά, κ.ά.

Ως σκηνοθέτις:
● Τον Μάιο του 2014 σκηνοθέτησε την επιτυχημένη παράσταση «Εβίβα!» για δύο θεατρικούς χειμώνες (2014-2016) στην κεντρική σκηνή του Τρένου στο Ρουφ.

● Τον Απρίλη του 2016, εμπνεύστηκε το Πλας ντε λα Κονκόρντ – Plateia Omonoias – Concord, τριήμερη περφόρμανς στην Πλατεία Ομονοίας, η οποία ήταν στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival και στην οποία συμμετείχε ως σκηνοθέτης και περφόρμερ.

● Την άνοιξη του 2016, ανέλαβε τη σκηνοθεσία της παράστασης «Θάρρος και Αλήθεια», η οποία παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το Τρένο στο Ρουφ κατά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβριο.

● Το 2017 σκηνοθέτησε την παράσταση «Ερωδιός» της Νατάσσας Αναγνώστου στο θέατρο ΠΚ.

● Το 2019 σκηνοθέτησε την παράσταση Σωματικού θεάτρου «Across the Universe» στο θέατρο ΠΚ.

● Το 2019 σκηνοθέτησε την παράσταση «Συρματένιοι Ξεσυρματένιοι Όλοι» του Γιάννη Μακριδάκη (Εκδ. Εστία), στο θέατρο Άβατον.

Ως performer:
● Το 2017 συμμετείχε ως περφόρμερ στo “The Glass between” της Νεφέλης Σταματογιαννοπούλου, το οποίο παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής και στο Beton 7.

● Το 2017 συμμετείχε ως περφόρμερ στο “Gaze, a steady intent look” των Εύα Τσούρου και Μαρία Μεντή-Μερμίγκη, το οποίο παρουσιάστηκε στο θέατρο Rabbithole.

Ως συντονίστρια ομάδων – εμψυχώτρια:
● Εργάστηκε επί δυόμιση χρόνια συντονίζοντας ομάδες θεάτρου και έκφρασης στα 3 οικοτροφεία και στο Κέντρο Ημέρας «Ίρις», κέντρο ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων και παίδων. Παράλληλα σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού και αργότερα και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, δημιούργησε παιδικές ομάδες θεάτρου για τις οποίες έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρικά έργα με τα παιδιά (2011-2016).

● Από τον Νοέμβριο του 2017 συντονίζει ομάδες ψυχικής και σωματικής έκφρασης στο Σωματείο Καλυψώ, μη κυβερνητικός οργανισμός στην Ελλάδα για την ψωρίαση, ενώ το 2018 ανέλαβε την ομάδα ψυχικής και σωματικής έκφρασης στον σύλλογο Μυασθενών Ελλάδος.

Ζωγραφική:
● Η αγάπη της για τη ζωγραφική επανέρχεται και ως αποτέλεσμα τον Νοέμβριο του 2011 παρουσίασε την πρώτη προσωπική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Από το Πένθος στο Χρώμα», στο ArtGarage, στα Εξάρχεια.

● Ακολούθησε η δεύτερη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Από το Πένθος στο Χρώμα-από το Χρώμα στο Φως», στον εκθεσιακό χώρο του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο.

Κάθε Δευτέρα, 15 Ιουν - 20 Ιουλ · 
Oν Off Στούντιο
Feidipidou 22, 11527 Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...