Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Εργαστήρι Βαλκανικής Μουσικής με τον Δήμο Βουγιούκα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Στον Χώρο Γνώσης & Πολιτισμού «πολιτεία»
Μοναστηρίου 136 & Θηναίας Ακαδημία Πλάτωνος
Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Ιουνίου 2020
Ώρες: 18.00 – 22.00
Διάρκεια: 8 ώρες
O Δήμος Βουγιούκας θα συντονίσει ένα μουσικό σύνολο ανοικτό όχι μόνο σε ακορντεονίστες αλλά και σε όλα τα μουσικά όργανα, επάνω στις εξής θεματικές:
• Τα βαλκανικά μουσικά ιδιώματα ( Ρουμανία, Βουλγαρια κ.α.).
• Η τσιγγάνικη μουσική στο χώρο των Βαλκανίων.
• Ο αυτοσχεδιασμός στη βαλκανική μουσική,
• Μουσικά σύνολα.
• Μέσα από τα κομμάτια που θα παιχτούν και τις επεξεργασίες τους θα εντρυφήσουμε στην άρθρωση και την απόδοση του μελισματικού χαρακτήρα της μουσικής αυτής.

Κόστος εργαστηρίου 30 ευρώ και για τις δύο ημέρες

Το εργαστήριο αφορά όλους τους μουσικούς.
Πληροφορίες: στο τηλέφωνο 210 5120650
(Τετάρτη έως Κυριακή ώρες 19.00 – 22.00)

Δηλώσεις συμμετοχής:
ΠΟΛΙΤΕΙΑ χώρος γνώσης και πολιτισμού
politeiapolitismos@gmail.com
Δήμος Βουγιούκας
Vougioukas_dimos@hotmail.com


Δήμος Βουγιούκας - μπαντονεόν, ακορντεόν
Ο Δήμος Βουγιούκας γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία Βόλου το 1982. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στo ακορντεόν σε ηλικία 11 χρόνων στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας από όπου και αποφοίτησε ως πτυχιούχος με άριστα παμψηφεί τον Ιούνιο του 2002. Τον Μάιο του 2005 διακρίθηκε με το 2ο Βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν, στα Γρεβενά. Ασχολείται με τη μουσική των Βαλκανίων και του Tango.
Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σολίστες των Βαλκανίων και γενίκότερα απο το χώρο του ‘’world music” όπως o Tcha Limberger, Roby Lakatos, Ionica Minune, Petar Ralchev, κ.α. Έχει συνεργαστεί επισης και με ερμηνευτές όπως ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, Κατερίνα Τσιρίδου, Γιώργος Ξηντάρης, Νένα Βενετσάνου, Μπάμπης Τσέρτος, Χρίστος Τσιαμούλης, Σοφία Παπάζογλου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία κ.α. Συμμετέχει στην ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ως σολίστ, επιμελείται πολλές ενορχηστρώσεις της και αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά της μέλη. Το ενεργητικό του εμπλουτίζεται με συναυλίες εκτός Ελλάδας, στην Ελβετία, στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Ουκρανία, Γερμανία, Νέα Υόρκη, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρουμανία, Αυστραλία κ.α. Συνεργάζεται επίσης με την ορχήστρα νυκτών εγχόρδων «Άττικα» παίζοντας μουσικές ρετρό, καντσονέτες κ.α.
Έχει διδάξει το ακορντεόν στα πλαίσια σεμιναρίων του Μουσικού χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου, στο AKDT στο Βέλγιο, στη Γερμανία κ.α.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες δισκογραφικές δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...