Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Θέατρο Για Όλους - Outdoor Συνάντηση Γνωριμίας με την Ομάδα


Τολμήστε το πρώτο σας βήμα στο θέατρο.


Η Μαργαρίτα Αμαραντίδη Margarita Amarantidi (απόφοιτος Εθνικού Θεάτρου και της ΑΣΚΤ), μέσα από το εμβληματικό έργο του Σαίξπηρ "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας", θα σας εισαγάγει στην τέχνη και τα μυστικά που θα σας επιστρέψουν να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο θέατρο ή να εμπλουτίσετε τις υπάρχουσες γνώσεις και εμπειρίες σας.

Καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα υπάρξουν συναντήσεις γνωριμίας εκτός πρόβας, σε εξωτερικό χώρο ή αλλού.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21/9 στον λόφο Φιλοπάππου, ακριβώς δίπλα στο Τηλεσκόπιο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Θα γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, θα γνωριστούμε, θα απολαύσουμε τη θέα της Αθήνας από ψηλά, το ηλιοβασίλεμα και φυσικά θα γιορτάσουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία της χρονιάς.

Ο ίδιος ο Σαίξπηρ, φαντάστηκε το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" να συμβαίνει στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της μικρότερης νύχτας του χρόνου, το Θερινό Ηλιοστάσιο!
Ας δημιουργήσουμε λοιπόν κι εμείς ως τότε μια ωραία θεατρική διαδρομή όπως οι ήρωες του έργου, πάνω στις ημερομηνίες και τους τόπους ορόσημα της ιστορίας, από την Φθινοπωρινή Ισημερία ως το Θερινό Ηλιοστάσιο.

*αν θέλετε φέρτε μαζί σας νεράκι, κάποιο σνακ, κάτι για να στρώσουμε κάτω αν χρειαστεί. Σας περιμένουμε!

[...]
ΠΑΤΟΣ
98 Και θα’ ρθούμε· και την πρόβα μας θα κάνουμε
99 και χωρίς ντροπές και θαρραλέα. Θέλει κόπο η τελειότητα: Κύριοι, χαίρετε.

ΚΥΔΩΝΗΣ
100 Τα λέμε στου δούκα τη βελανιδιά.

ΠΑΤΟΣ
101 Ε, το’παμε ντε, το’ παμε.
Βγαίνουν

(ΠΡΑΞΗ Ι – ΣΚΗΝΗ ΙΙ. Αθήνα. Σπίτι Κυδώνη./ Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, Σαίπηρ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλέξανδρος Ψυχούλης: συνέντευξη στη Χαριτίνη Μαλισσόβα

  Χαριτίνη Μαλισσόβα Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθ...